Hamarosan a kocsikulcsot is felváltják az okostelefonok

2016. október 28.
2.6051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy a jövőben egyetlen eszközzel tudjuk majd irányítani és felügyelni életünket, lévén a Continental bejelentette, hogy hamarosan eltűnhetnek a kézzel fogható kocsikulcsok, és helyüket az okostelefonok vehetik át.

A főként prémium kategóriás gumiabroncsairól és autóalkatrészeiről ismert német gyártó a napokban jelentette be, hogy már több jelentősebb gyártóval is megegyeztek azzal kapcsolatban, hogy a slusszkulcsokat végérvényesen kivonják a piacról, és helyére minden autóhoz egy okostelefonos alkalmazást készítsenek, amely egyfajta digitális kulcsként lehetővé tenné az autó zárását, nyitását, indítását és akár egyéb távoli funkcióit is.

A jövő autóiból tehát a Continental szerint eltűnhetnek a gyújtáskapcsolók, és helyüket egy adapter, valamint egy hozzá kapcsolt digitális kulcs venné át, ami kvázi egy okostelefonos applikáció lenne, és Bluetooth-on keresztól kommunikálna egymással a két szerkezet.

A Continental szerint a nagyobb gyártók már 2018-tól alapfelszereltséggé tehetik ezt az újdonságot, de a cég is úgy véli, hogy egyelőre a hagyományos kocsikulcsok és a digitális megoldások párhuzamosan létezhetnének egymás mellett.
1 hozzászólás

CharlieFirpo

8 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ez azért elég merész terület. Mondjuk a hekkerek örülnek majd neki! röhögő smiley

válasz erre