Hamarosan a Boeing is készen áll rá, hogy felvigye a NASA asztronautáit az űrbe

2019. október 13.
7.3291
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA egyszerre bízta meg különböző pénzösszegekkel a Boeinget és a SpaceX-et, hogy állítsanak össze olyan űrhajókat, ami felviszi majd az asztronautáikat a világűrbe, hamarosan pedig a Boeing is készen áll erre a feladatra.

A SpaceX kapcsán pont a napokban írtuk, hogy 2020 elején már meg is történhet ez, a Boeing CST-100 Starliner űrhajója pedig december 17-én fog megindulni a Nemzetközi Űrállomás felé, ahová majd a későbbiekben vinniük és hozniuk kell az asztronautákat - írja a Space.com.

Az Orbital Flight Test (OFT) küldetés keretein belül a Starliner a Cape Canaveral Légierő Állomásról fog indulni egy Atlas V rakéta segítségével, majd az ISS-en történt dokkolását követően pár hétig ott marad, hogy aztán végül egy ejtőernyős landolással visszaérkezzen a Földre.

Még mielőtt megtörténik ez a tesztrepülés, a Boeing november 4-én nyélbe üt egy demonstrációt, ahol a mentőrakétával tesznek egy próbát, hogy megbizonyosodjanak róla, vészhelyzet esetén is biztonságosan tud-e landolni a Starliner.
4 hozzászólás

Mordorer

4 hónapja, 3 hete

Pár évvel később sukerült mint a terv volt de jobb később mint soha.

válasz erre

Levi87

4 hónapja, 3 hete

Kiváncsi leszek, mikor jön be végül a Mars expedíció. Engem ez érdekel most leginkább.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete

Az komolyan hangzik!

válasz erre

Porthos

4 hónapja, 3 hete

Csak beérik a magán cégeket lassan.

válasz erre