Hackertámadás érte az orosz titkosszolgálatot, elképesztő mennyiségű adatot loptak el

2019. július 22.
3.7061
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már az orosz titkosszolgálat sem szent és sérthetetlen a hackerek számára, a Forbes beszámolója szerint ugyanis több mint 7,5 terrabájt adatot loptak el a napokban az FSB-től, melyek között rendkívül érzékeny információk is lehettek.

A lap szerint az óriási adatmennyiséggel több projekt is kiszivárgott A-tól Z-ig, melyek többsége a magát 0v1ru$ név mögé rejtett hacker jóvoltából már eljutott a médiához, vagyis az elkövetkezendő napokban elképesztő részletek bukkanhatnak majd fel az orosz titkosszolgálati módszerekről, illetve a kapcsolódó technológiai fejlődésről.

Mint kiderült, a hackerek július 13-án hatoltak be a SyTech rendszerébe, és egy pillanatig sem akartak titkolózni, ezáltal módosították a vállalat honlapját, a megszerzett információkat pedig rögtön tovább adták a Digital Revolution hackercsoportnak, akik azonnal nekiláttak a szivárogtatásnak.

A sajtóban egyébiránt több helyen minden idők legnagyobb adatlopásaként hivatkoztak a történtekre, aminek a tényét tovább súlyosbítja, hogy a most napvilágot látott információk egy jelentős része eddig titkosított volt.
4 hozzászólás

zender

1 éve, 15 napja

Az úgy cuki.

válasz erre

techiii

1 éve, 15 napja

Az szép. Vajon mik derülnek ki.

válasz erre

login_password

1 éve, 15 napja

Nem hinném h fontos adatokat tároltak volna ott. Inkább papíron tárolják szerintem még most is a fontos dolgokat.

válasz erre

mateszkusz

1 éve, 15 napja

Kíváncsi lennék mik szivárogtak ki remélem legalább 1-2 cikk lesz róla

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink