Hackertámadás érte a világ egyik legnagyobb kirptopénz-kereskedőjét, óriási a kár

2019. május 09.
3.1641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási hackertámadás érte a napokban a Binance rendszerét, akik a világ egyik legnagyobb kriptopénz-kereskedőiként elképesztő mennyiségű digitális valuta felett rendelkeznek, noha most valaki könnyített a dolgukon.

Bár ez nézőpont kérdése, azonban a tény ettől még tény marad: a hackereknek rövid idő alatt legalább 7 ezer Bitcoint sikerült kilopniuk a rendszerből, ami átszámítva több mint 11 milliárd forintnak megfelelő összeg.

A támadás hírét egyébiránt közvetlenül a Binance hozta nyilvánosságra, akik kiemelték, hogy minden biztonsági szisztémájukat kijátszották a betörők, akik igazi profik voltak, de nem aggódnak a történtek miatt, és a felhasználók figyelmét is felhívták rá, hogy őket közvetlenül nem érte kár.

Az ellopott Bitcoint ugyanis egy kifejezetten ilyen vészhelyzetekre fenntartott számláról pótolják, így csak a vezetőség érezheti majd meg a lopást, a felhasználók nem. Mint kiderült, a hackerek mindössze egyetlen tárcát törtek fel, de így is ellopták a Binance teljes Bitcoint-készletének a 2 százalékát.

A kereskedők szerint a tolvajok adathalász e-mailekkel szerezték meg több felhasználó adatait, de hackereket megszégyenítő módon még a kétfaktoros azonosítási rendszert is kijátszották, így sikerült hozzáférniük ehhez a tetemes összeghez.
3 hozzászólás

inkognito

5 éve, 4 hónapja és 14 napja

Az jó sok bitcoin.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 4 hónapja és 14 napja

Aztarohadt. meglepett smiley Soha nem tenném ilyen helyre a pénzem.

válasz erre

VDemon

5 éve, 4 hónapja és 14 napja

Aha, semmi gond, nyugodtan tartsa ott mindenki a pénzét. röhögő smiley

válasz erre