Hackerek trükkös domain nevekkel szereznék meg angol felhasználók adatait

2017. május 03.
4.1901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Újabb adathalász kísérletet fedeztek fel, amelyben hackerek szerették volna a felhasználók adatait megszerezni trükkös módon.

Azt a látszatot keltették volna a gép előtt ülő személyben, hogy ott van, ahol lenni szeretne, de valójában egy jól kivitelezett csapdába sétál éppen bele. A DomainTools névre hallgató cég fedte fel az esetet, amelyben több mint 300, pontosan 324 olyan hamis domain regisztrációt és élő adathalász oldalt találtak, amelyek a neves angol bankok (Barclays, HSBC, Natwest) honlapjainak klónjai, és ezen keresztül szeretnék megszerezni a felhasználók autentikációs adatait.

Nem ez az első, sem pedig az utolsó ilyen eset, amikor hasonló módon próbálják meg ártatlan felhasználók bejelentkezési információit megszerezni, ezért fokozottan szeretnék felhívni az emberek figyelmét arra, hogy győződjenek meg róla, hogy ott vannak, ahol lenni szeretnének, használjanak bonyolult adatokat, és mindenképpen legyen naprakész a vírusírtó szoftverük, amely ne csak lokális fájlokat ellenőrizzen, de lehetőleg segítse az online biztonságukat is megtartani.
3 hozzászólás

Harder

7 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nekem olyan fura hogy van aki ezeknek bedől... meglepett smiley

válasz erre

inkognito

7 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nagyon oda kell figyelni manapság.

válasz erre

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 2 napja

Rengeteg ilyen megtévesztő oldal van sajnos... szomorú smiley

válasz erre