Hackerek loptak több ezer liter üzemanyagot egy benzinkútról

2018. július 11.
1.9411
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Még mindig kevesen látják át, hogy az egész világot, a teljes életünket behálózza az internet, ezáltal egy jól képzett hacker gyakorlatilag bármit képes lehet feltörni és megszerezni magának, így akár még üzemanyagot is az autójába.

Mindez már nem fikció, nem elmélet, hanem egy megtörtént eset, Detroit egyik belvárosi benzinkútján ugyanis egyelőre ismeretlen hackerek - és feltételezett segítőik - fényes nappal több mint 2 ezer liter üzemanyagot loptak el, miután kívülről behatoltak a töltőállomás informatikai rendszerébe, megbénították a kezelőszoftvert és másfél órán át gyakorlatilag ingyen osztogatták a benzint az oda betérő autósoknak.

Hogy hol volt a benzinkutas? Aziz Awadh szerint ott, de a programmal együtt ő is teljesen lefagyott, ezáltal ahelyett, hogy szólt volna a főnökének vagy a rendőrségnek, inkább másfél órán át nézte, hogy lopják az üzemanyagot, lévén szoftveresen nem tudta leállítani a kutakat, ezáltal vagy ő is benne volt a lopásban, vagy csak szimplán alkalmatlan volt a munkakör betöltésére.

A támadás egyébiránt vélhetően összehangolt volt, hiszen a több mint 2 ezer liter üzemanyagot összesen tíz járműbe tankolták bele, és mivel ez fejenként legalább 200 liternyi benzin vagy gázolaj, kizárólag nagyobb teherautókról lehetett szó.
5 hozzászólás

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Akárhogy is, de ügyesek voltak. Viszont veszélyes jövőképet vetít ez elénk.

válasz erre

Harder

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

A legjobb példa rá, hogyan lehet offline kárt okozni sima kiberbűnözéssel. Durva.

válasz erre

marco

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Magyarországon kellett volna próbálkozniuk. Ott fillérek a benzin.

válasz erre

TEchie

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Uhhhhhh ügyes! Főleg a kutas gyerek!

válasz erre

muki

10 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát ez *****nagy!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink