Hackerek ismét lekapcsolták a villanyt Ukrajnában

2016. december 20.
4.0551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Újabb áramszünet volt a hétvégén Ukrajnában, a háttérben pedig hackertámadást sejtenek, ugyanis az eset nagyon hasonlít egy korábbi, 2015-ös szituációhoz.

Az Ukrenergo nevű nemzeti vállalat igazgatója írt egy Facebook bejegyzést, amelyben vázolta a történteket, ezek szerint szombat éjjel Kijev környékén maradtak áram nélkül a lakosok.

Kovalcsuk kifejtette, hogy a mérnökök kézi üzemmódra kapcsolták a rendszert annak érdekében, hogy a teljesítmény mihamarabb helyreálljon, míg a teljes munkálatok körülbelül 75 percet vettek igénybe. Aztán itt lett csak érdekes a bejegyzés, mivel az igazgató szerint nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a leállást külső beavatkozás idézte elő, így a műszaki csapatuk vizsgálja ennek valódiságát.

Ezt a gondolatot még egy 2015-ös eset indukálta, amikor egy csapat hacker-nek sikerült megbénítania az elektromos hálózat két malware segítségével (BlackEnergy, KillDisk), amit akkor nem sikerült ilyen gyorsan megoldani, hiszen mintegy 6 órán át tartott a munka annak érdekében, hogy minden visszaálljon a rendes kerékvágásba.
2 hozzászólás

Ronalddo

7 éve, 10 hónapja és 23 napja

Meghekkelni egy áramszolgáltatót, ez milyen már... wtf smiley

válasz erre

Porthos

7 éve, 10 hónapja és 23 napja

Az nagyon kemény! meglepett smiley

válasz erre