Ha nincs térerő - goTenna

2014. július 20.
2621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A bajba jutott kalandorok jó hasznát vehetik a goTenna új eszközének, amely lehetővé teszi, hogy térerő és internet híján üzenetet küldjenek barátaiknak.

Akár életet is menthet az alacsony frekvenciás rádiójelekkel kommunikáló készülék, de használatának vannak korlátai.A készülék a hozzá tartozó Android vagy iOS alkalmazás segítségével, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál okostelefonunkkal, és ? igény szerint pontos GPS pozíciónkat is tartalmazó ? üzenetünket alacsony frekvenciájú rádiójelekkel továbbítja, természetesen díjmentesen. Jól hangzik, ugye? A kütyünek sajnos vannak korlátai. Az egyik legfontosabb, hogy maximum 50 mérföld távolságra tud üzenetet küldeni. A hatótáv erősen függ a környezettől, például a belvárosban csak néhány mérföldes a hatósugara, de egy hegy oldaláról simán küldhetünk 50 mérföldre üzenetet. Az sem elhanyagolandó, hogy az egyébként kódolt üzenet csak egy másik goTennával rendelkező személy tudja fogadni. Ismerve ezt a limitációt jó hír, hogy a készülék addig küldi újra és újra az üzenetet, amíg valakinek nem sikerül kézbesíteni.Az eszköz nemcsak bajba jutott túrázóknak lehet hasznos, hanem a hurrikán sújtotta területek lakói számára is, hiszen egy-egy ilyen természeti katasztrófa egy csapásra kiütheti a mobilszolgáltatók adótornyait és megbéníthatja a kommunikációt.

A goTenna jelenleg 150 dollárért előrendelhető, különböző színű szíjakkal lehet hozzájutni. Érdemes mielőbb lecsapni rá, mert az előrendelési időszak lezárulta után már 300 dollárt kell fizetni érte. 
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink