Ha nincs térerő - goTenna

2014. július 20.
2471
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A bajba jutott kalandorok jó hasznát vehetik a goTenna új eszközének, amely lehetővé teszi, hogy térerő és internet híján üzenetet küldjenek barátaiknak.

Akár életet is menthet az alacsony frekvenciás rádiójelekkel kommunikáló készülék, de használatának vannak korlátai.A készülék a hozzá tartozó Android vagy iOS alkalmazás segítségével, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál okostelefonunkkal, és ? igény szerint pontos GPS pozíciónkat is tartalmazó ? üzenetünket alacsony frekvenciájú rádiójelekkel továbbítja, természetesen díjmentesen. Jól hangzik, ugye? A kütyünek sajnos vannak korlátai. Az egyik legfontosabb, hogy maximum 50 mérföld távolságra tud üzenetet küldeni. A hatótáv erősen függ a környezettől, például a belvárosban csak néhány mérföldes a hatósugara, de egy hegy oldaláról simán küldhetünk 50 mérföldre üzenetet. Az sem elhanyagolandó, hogy az egyébként kódolt üzenet csak egy másik goTennával rendelkező személy tudja fogadni. Ismerve ezt a limitációt jó hír, hogy a készülék addig küldi újra és újra az üzenetet, amíg valakinek nem sikerül kézbesíteni.Az eszköz nemcsak bajba jutott túrázóknak lehet hasznos, hanem a hurrikán sújtotta területek lakói számára is, hiszen egy-egy ilyen természeti katasztrófa egy csapásra kiütheti a mobilszolgáltatók adótornyait és megbéníthatja a kommunikációt.

A goTenna jelenleg 150 dollárért előrendelhető, különböző színű szíjakkal lehet hozzájutni. Érdemes mielőbb lecsapni rá, mert az előrendelési időszak lezárulta után már 300 dollárt kell fizetni érte. 
nincs még hozzászólás