Ha nem jelenik meg önként a brit parlament előtt, letartóztathatják Mark Zuckerberget

2018. május 02.
3.7801
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem kizárt, hogy a rendőrség állíthatja elő Mark Zuckerberget abban az esetben, ha a Facebook vezére továbbra is ellentmond a brit parlament felkérésének, akik személyesen szeretnék meghallgatni őt az adatkezelési botrány miatt.

A britek ugyanis a tengerentúli kollégáikkal ellentétben igencsak kemény kérdésekre szeretnének választ kapni Zuckerbergtől, sőt mi több, akár jogi lépéseket is hajlandóak tenni ellene, ezáltal Damian Collins, a vizsgálatot vezető bizottság elnöke elmondta, hogy ha a Facebook első embere nem hajlandó magától menni, akkor hivatalos rendőrségi idézést küldenek ki, vagyis letartóztathatják.

Damian szerint azért fontos, hogy személyesen meghallgassák Zuckerberget, mert szerintük az Amerikai Kongresszus előtt rengeteg kérdésre nem adott kielégítő választ, ezáltal már most kiküldött a cégvezérnek egy negyven kérdésből álló paksamétát, amire legkésőbb május 11-ig választ vár.

A személyes megjelenést persze így sem kerülheti el Zuckerberg, akinek május 24-én kellene a brit parlament elé állnia, sőt mi több, szintén május utolsó napjaiban az Európai Parlament is meghallgatásra várja őt.
3 hozzászólás

Mordorer

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát megnézném bilincsbe verve!

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Kíváncsi leszek, megjelenik-e a meghívásra. Egyébként meg a nyomozók is kimehetnének hozzá.

válasz erre

rDAVE

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

Tanulhatna az EU tőlük. A végén még elhiszem, hogy a brexit jó dolog(, de még most nem).

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink