Ha nem iszunk alkoholt januárban, sokkal jobb évünk lesz

2018. december 31.
3.4061
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A sussexi egyetem kutatói érdekes tanulmánnyal álltak elő, miszerint, ha az év kezdetét követő egy hónapban nem nyúlunk alkoholhoz, akkor az esztendő további részében is sokkalta eredményesebbek leszünk bizonyos területeken.

A "Száraz január" kapcsán 800 embert vizsgáltak meg, akik az elmúlt év során végeztek önszántukból végeztek felméréseket ennek kapcsán, a tapasztalat pedig többnyire az volt, hogy egy hónapnyi alkoholmentességet követően hosszabb távon sem éreztek rá ellenállhatatlan késztetést, hogy piához nyúljanak.

A tanulmány alapján már azoknál is mutatkoztak eredmények, akik nem az egész hónapban mellőzték az alkoholt, szimplán csak redukálták a havi fogyasztás mennyiségét, az ő esetükben is voltak változások, igaz, kisebb mértékben.

10-ből 9 ember több pénzt spórolt meg a későbbiekben, de az emberek 70 százaléka számolt be egészségbeli javulásról, a 71 százalékuk minőségibb alvásról adott tanúbizonyságot, illetve a résztvevők több mint fele könnyebben tudta leadni a kilókat, jobban koncentrált, de még a bőrük is sokkalta szebb lett.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

6 hónapja, 2 napja

Én nem hiszek nekik.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 2 napja

Akkor én bizony rábaszok idén is.

válasz erre

Kisfaludy82

6 hónapja, 2 napja

Na de akkor még jól beb*szhatunk, nem?

válasz erre

Tommy

6 hónapja, 2 napja

Hatalmas!

válasz erre