Ha így folytatódik a rovarok pusztulása, összeomlik az egész ökoszisztéma

2019. február 11.
3.6221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen ijesztő jóslatokat tettek a Sydney Egyetem szakértői, akik alaposabban is áttanulmányozták többek között a Queensland Egyetem és a Kínai Mezőgazdaságtudományi Akadémia rovarpusztulásról szóló értekezéseit.

Mint az ausztrál szakértők kiemelték, ezekből határozottan kiderül, hogy amennyiben a rovarok pusztulásának mértéke ilyen ütemű marad a jövőben, akkor rövidesen a jelenleg ismert rovarok több mint 40 százaléka teljesen és végérvényesen kipusztulhat, aminek drasztikus hatásai lehetnek a teljes ökoszisztémára.

Bár az említett egyetemek csak a rovarpusztulás okait akarták megtalálni, de Francisco Sanchez-Bayo professzor szerint ez a két vizsgálat elég átfogó és globális volt ahhoz, hogy meg lehessen kongatni a vészharangot, lévén a rovarok hosszú évmilliók óta adják az élővilág alapját - leginkább a beporzási képességeik révén.

A kutatók úgy vélik, hogy a rovarok számának csökkenése határozottan a környezetszennyezés és a növényvédő szerek számlájára írható, de a különféle betegségek, az invazív fajok és a természetes élőhelyek csökkenése is elősegíti a folyamatot.
4 hozzászólás

Vidoros

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Csodás hírek, mit ne mondjak. Én eddig csak a méhekről tudtam.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Durva, mert bele sem tudunk gondolni, de tulajdonképpen évtizedek se kellenek és nulla kaja marad pl. Aztán nekünk annyi is.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Nagyon ijesztő ahogy pusztulnak tényleg. A méhek is milyen durván tűnnek el és senki nem tudja miért!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 13 napja

Döbbenet ami itt folyik körülöttünk...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink