Gyermekvédők kérik Mark Zuckerberget, hogy törölje a gyerekeknek szánt Facebookot

2018. január 31.
1.5091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy amerikai gyermekvédő csoportosulás egy nyílt levelet fogalmazott meg Mark Zuckerberg számára a minap, melyet a BBC segítségével hoztak nyilvánosságra, és ebben azt kérik a Facebook vezérétől, hogy vesse el a gyerekeknek szánt közösségi platform ötletét.

Mint ismert, Zuckerberg és brigádja még tavaly decemberben indította el a Messenger Kids névre keresztelt, kifejezetten a 13 évnél fiatalabb korosztálynak szánt alkalmazást, amit a főként aggódó szülőkből és gyermekjogi aktivistákból álló levélírók nagyon károsnak véltek, méghozzá a legutóbbi kutatásokra hivatkozva, melyek a digitális eszközök és a közösségi platformok túlzott használatát negatívan értékelték a gyerekekre és a tinédzserekre vonatkozóan.

A kutatásokra hivatkozva a nyílt levél megfogalmazói szerint a Messenger Kids-nek sem szabadna elkészülnie, mert a gyerekek még nem elég érettek ahhoz, hogy képesek legyenek megérteni a digitális kapcsolattartás lényegét, hiszen ez még a felnőttek egy nagyon jelentős részének sem megy, ami sok félreértést és konfliktust idéz elő.

A BBC idézte már a Facebook válaszát is a nyílt levélre, melyben a közösségi oldal képviselői kiemelik, hogy megfelelő használat mellett a Messenger Kids egy biztonságos platform, amivel kapcsolatban egész Amerikából pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől is, amiért az app segít nekik kapcsolatot tartani a gyermekekkel.

A közösségi oldal ajánlása szerint a szülőknek inkább az app előnyeit kell nézniük, mert megfelelő felügyelet mellett a Messenger Kids sok gyermeknek inkább segítséget jelenthet majd, mint hátrányt vagy problémát.
3 hozzászólás

DarkZer0

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Egyetértek. Én kölyköm is 12, és NO Facebook...

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 7 napja

Igazuk van. Egyébként a felnőtt korosztálynak is kéne valami agytágítás a témában.

válasz erre

technomancer

6 éve, 9 hónapja és 7 napja

Ebben most egyet kell értenem velük, még akkor is ha ez nagyon maradinak tűnik.

válasz erre