Gyermekfigyelő karóramobil

2013. december 16.
4571
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A fiatalabb gyerekek mozgásának nyomon követésére alkalmas, mobiltelefonként is működő karórát mutatott be a hétvégén a China Unicom telekommunikációs óriáscég Kínában.

A mobiltelefonnal még nem rendelkező óvodások és kisiskolások számára kifejlesztett készülék kinézetében egyszerű gyerekórára hasonlít, ám az idő kijelzésénél - a China Unicom bemutatója szerint - sokkal többre képes. Az óramobil műholdas helymeghatározást lehetővé tevő GPS-szel van ellátva, melynek révén az aggódó szülők az interneten vagy mobilkészülékeiken gyerekeik minden lépését követhetik, emellett a készülék akár rendszeres SMS-üzenetekben is tájékoztat viselőjének aktuális hollétéről.

[caption id="attachment_6600" align="aligncenter" width="500"] Megnézném, hogy melyik gyerek venné fel a kezére.[/caption]

A szülők "virtuális határt" is szabhatnak a gyerekek mozgásának, vagyis előre meghatározhatnak egy zónát, amelynek elhagyása esetén az óra rögtön jelzést küld nekik.

A szülők a készülékben lévő mikrofonnak köszönhetően belehallgathatnak gyerekük környezetének zajaiba, hogy maguk dönthessék el, biztonságos helyen tartózkodik-e a fiatalkorú. A vészhelyzetet külön gomb megnyomásával jelezhetik a kicsik, ezen túlmenően négy, előre beprogramozott telefonszám felhívása is lehetséges.

Az órával SMS-t küldeni és internetezni nem lehet, nincsenek rajta játékok és más alkalmazások, hogy ne vonja el a gyerekek figyelmét az iskolai tanórán. Beállítható az "iskolai mód" a készüléken, amely az órán való kommunikációt kikapcsolja. A vészjelző gomb ebben az esetben is működik. A szolgáltatás árát a China Unicom meglepően alacsonyra tette: kétéves díja mindössze 360 jüan (13 ezer forint), a készülékért külön nem kell fizetni.

Forrás: MTI
nincs még hozzászólás