GTA V: mától a PC-sek is birtokba vehetik

2015. április 07.
4631
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az elmúlt időkben konzolfronton igen komoly dollárhegyeket összelapátoló GTA V játékszoftver PC-s kiadása a mai naptól kezdődően letölthető az előrendelők számára, mégpedig a Rockstar Warehouse és a Steam szolgáltatások keretein belül.

Az egy héttel előrehozott telepítés oka az, hogy így valamelyest elkerülhető lesz az a letöltési őrület, melyre április 14-én, vagyis a játék hivatalos debütálásának napján igen jó esély van.

Megjegyzendő, hogy a szoftver nem kevesebb mint 65 GB szabad helyet igényel magának a merevlemezen. Persze ez az "előtöltés" még csak annyit jelent, hogy a játék feltelepül a gépre, de elindítani majd csak egy hét múlva ilyenkor hagyja magát.

Aki esetleg nem lenne teljesen képben: a masszív online funkcionalitással rendelkező GTA V lényegében teljesen szabadon alakítható története egy Los Santos nevezetű képzeletbeli város hatalmas területén játszódik, ahol tulajdonképpen bármit meg lehet tenni. Elköthetünk egy sportkocsit, vezethetünk hajót, vagy repülőt, krosszmotorral száguldhatunk a hegyekben, ejtőernyőzhetünk, lövöldözhetünk, csajozhatunk, fodrászhoz mehetünk és még hosszasan sorolhatnánk a lehetőségeket. A játék 2013 szeptemberében első körben Xbox 360-on és PlayStation 3-on jelent meg, majd pedig tavaly novemberben Xbox One-on és PlayStation 4-en is napvilágot látott.

A GTA sorozat a játékvilág egyik legsikeresebb címe. Annak idején felülnézetes "autótolvaj-szimulátorként" indult, de az újabb részek megjelenésekor nem csak a nézet változott háromdimenzióssá, hanem egyre komplexebb lett maga a játékmenet is. A különböző részek már csak azért is nagy népszerűségre tettek szert, mivel ezekben gátlástalan rosszfiúkat alakíthattunk, akik bármikor szabadon áthághatják a törvényt, és sikeresen meglógva a hatóságok elől, nyugodtan tobzódhatnak a lopott, rabolt javakban. Egyes korábbi címeket azért is támadtak, mert kendőzetlen meztelenkedés és szexuális utalások is szerepeltek a játékokban, ezért szigorúan korhatáros, sőt egyes országokban ideig-óráig tiltólistás is volt egy-egy korábbi GTA epizód.

A mostani rész az eddigi legnagyobb költségvetésből készülő videójáték címét is elnyerte. Először fél éve konzolokon jelent meg, a fejlesztők szerint a PC-s változat a jóval magasabbra srófolható beállítások miatt további fejlesztést igényelt, de igazából nyílt titok, hogy már eleve maga a PC-s megjelenés ténye sem volt száz százalékosan biztos, mivel ezen a platformon a legerősebb az illegális letöltés aránya.

[agadsense]
nincs még hozzászólás