GSmart Mika M2

2014. augusztus 28.
5221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
androgeek techmag profilja, adatai
androgeek techmag
Az Androidos kínáltban lassan már azok is nehezen igazodnak el akik napi rendszerességgel követik az ezzel kapcsolatos információkat.

Ezen próbálunk kicsit segíteni, hogy aki esetleg új telefonvásárláson töri a fejét, ne csak a "nagyok" háza táján nézzen körül, hiszen rengeteg kiváló készülék van még a piacon. Ár tekintetnében az alsó és közép kategóriás okostelefonokat sokan előítélettel illetik, mondván a rendszer közel sem olyan gyorsan és stabil ennyi pénzért. 

Rengeteg gyártó van, de nem csak Európában és az USA -ban, hanem Ázsiában is. Azonban a Gigabyte, a GSmart telefonokkal valami olyasmit csinált, mint a Motorola a Moto G -vel. Bebizonyította, hogy elérhető áron lehet kínálni egy normálisan összerakott, megfelelő hardverrel bíró eszközt (ráadásul 98% -ban dual SIM -es készülékeik vannak).


Kezdjünk is bele a Gsmart Mika M2 boncolásába:

Egy MediaTek MT6582 lapkakészleten egy Cortex A7 Quad Core (1.3GHz) van és a GPU egy Mali 400 foglal helyet. Ehhez társul még 1GB RAM, és a belső tárhelynek kialakított 8GB -os hely, azonban utóbbit bővíthetjük microSD kártyával 32GB -ig. Amire előbb-utóbb szükség is lesz, mert a hátlapi kamerája 13MP BSI optika (f/2.4), ami 1080p videók rögzítésére is alkalmas. Az előlapi kamerával sem bántak ?kesztyűs kézzel?, ugyanis egy 5MP frontkamera került bele, ami kiváló videócsevegési élményt ad.


A kijelző sarkalatos pontja egy okostelefonnak, mert hiába fut ?pattogósan? a rendszer, ha a szép felületet nem élvezhetjük ki, mert nincs megfelelő kijelző a masinában. A Mika M2 -nek 5? IPS HD panel, melynek 320ppi a pixelsűrűsége, ami elég jónak mondható, főként a jelenlegi középkategóriát tekintve. 145mm x 72.8mm x 8.5mm  a méretei és mindössze 150g a súlya (akkumulátorral együtt!).
A ?vasat? tekintve eddig nem nagyon lehet panaszunk, de a kérdés jogos, hogy ez mennyibe is kerül? De erről egy kicsit később!


OS és szoftverek:

El is érkeztünk egy olyan kérdéshez, ami sokakat foglalkoztat, főként ha Androidos készülékről van szó. Ugyanis hajlamosak a gyártók, a szoftveres támogatottságot alábbhagyni. Ami az Android fejlődési sebességét tekintve egy elég hátrányos szempont. Természetesen nem előfeltétel a használathoz a legfrissebb OS megléte, de ?nem árt?. A GSmart erre fokozottan figyel és bőségesen ellátja frissítéssel a készülékeit, amit ékesen bizonyít hogy a Mika M2 Android 4.4 Kit-kat rendszerrel érkezik. Ráadásul egy stock Androidot kapunk, ami mindenképpen pozitív. Csupán pár alkalmazás erejéig nyúlt bele a Gigabyte, szám szerint 4db plusz appot kapunk. Négy darab olyan alkalmazást, ami mindenképpen a hasznosak közé van sorolva a Google Play Store -ban is, ezek:


Clean Master (a felesleges szemét eltakarítására és a memória esetenkénti ürítésére)
Battery Doctor (Akkumulátor üzemidejét lehet növelni a különböző energiatakarékos lehetőségeivel)
Photo Grid
Kingsoft Office (dokumentum kezelésre)


Felhasználás:
A 2000mAh akkumulátor és a jól optimalizált rendszer együttesen 300 órás üzemidőt tesz lehetővé. Révén, a GSmart készülékek tetemes része Dual SIM foglalattal bír, már van annyi rutinjuk ennek a fejlesztésében. Ami azért jó hír minden leendő vásárlónak, mert a Dual SIM -es készülékeknek érezhetően megcsappan az üzemideje, ha két SIM -mel használjuk. Viszont a GSmart készülékeknél erre is figyeltek és akkor is használhatjuk felszabadultan, ha két SIM aktív benne.


Térjünk rá a már fentebb említett ár kérdésre! Jelenleg a készüléket kártyafüggetlenül 58890.- huf -tól vehetjük meg. Ezzel az árral, a tudásával és felszereltségével kiemelkedik a konkurenciáitól, ehhez kétség sem fér. Érdemes felkeresni bármelyik nagyobb elektronikai kereskedelmi láncot és megnyomkodni, ha van rá lehetőség, mert megéri. Egy jól összeszerelt, korszerű hardverrel bíró, jól optimalizált rendszerű Dual SIM -es készüléket kapunk ezért az árért.

Természetesen lesznek tesztek , amik keretein belül természetesen jobban szemügyre tudjuk venni ezt a telefont (és egyéb típusokat is) és megnézhetjük, hogy veszi az általunk felállított akadályokat.
nincs még hozzászólás