GSmart Akta A4

2015. január 12.
7491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
katonajanos profilja, adatai
katonajanos
A GSmart egyik zászlóshajóját teszteltük, aminek a gyártója a sokak által jól ismert Gigabyte.


Külső:
Az Akta A4 külseje megnyerő, lekerekített sarkai és hátlapja miatt jól kézre áll.

A króm színű szegély a képernyőt ugyan nem éri el, de az üveg védelméről egy másik, fekete színű műanyag vékony borítás gondoskodik. A hátlapja szép, kellemes tapintású műanyag.



A könnyen nyomható, jól kiálló gombok a két oldalán helyezkednek el. Jobb oldalon a kikapcsoló, bal oldalán a hangerő szabályzó gombok találhatóak, ami szerintem a legideálisabb elhelyezés. A jack csatlakozó és a micro USB a telefon tetején, a két simkártya és a micro SD foglalat a levehető hátlap mögött kapott helyet, így az 1800mAh-s akkumulátor könnyedén cserélhető.



A telefonon stock android fut (4.4.2), ami azt jelenti, hogy a Google által kiadott rendszer kerül fel a telefonra, komolyabb módosítás nélkül. Én szeretem a stock androidot, így nekem pozitív, hogy nem módosítják össze-vissza a rendszert.
Hardware:
A 8 magos processzor megfelelően végzi a dolgát, ritkán akad meg, így papíron bátran felveheti a versenyt az ismertebb márkák csúcs-eszközeivel. A komolyabb játékok is akadásmentesen futnak, így nem kell lemondani ezekről sem.


Kamera:
A hátlapi kamera 13MP-es, az előlapi pedig 5mp-es, és ami a minőséget illeti, azzal sem lehet baj, ugyanis megfelelő egy telefonba épített kamerához képest, viszont nem éri el egy Sony Z szériás telefon kamerájának minőségét(bár az összehasonlítás nem korrekt, mert a Sony telefonok háromszor négyszer annyiba kerülnek, mint az Akta A4).

[gallery columns="5" link="file" ids="16180,16181,16182,16183,16184"]
Kijelző:
A kijelző egy 960 x 540 pixeles IPS képernyő, amibe belefért volna még néhány pixel, gyengének találom néhány esetben. Az érintő pedig néha hibázik például lista görgetésnél, mindemellett, akinek nem fontos, hogy tű éles legyen minden kép és játék, annak ez nem fog szemet szúrni.

Összegzés:

Összességében az 50.000Ft-os Akta A4 jó választás azoknak, akik nem szeretnének százezreket kiadni egy okostelefonért. A Gigabyte két év garanciát vállal minden készülékére, ami nem egy elhanyagolható dolog egy olyan piacon, ahol van olyan gyártó is, aki egy évet vállal a több százezres készülékére. Ár/érték arányban nagyon jó választás, ugyanis ez a telefon nem azt a rettentően silány minőséget hozza, mint a nevesebb gyártók alsó kategóriás 30-50 ezer forintos készülékei, így egy komoly piaci rést tölt ki.

 
nincs még hozzászólás