Greenpeace aktivisták zavarták meg a Samsung előadását az MWC-n

2017. február 28.
4.5301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem maradt botrányoktól mentes az idei MWC expó sem, lévén kiderült, hogy miért is kezdődött tetemes csúszással a Samsung vasárnap délutáni sajtótájékoztatója, amiről sokan úgy hitték, hogy hátterében egy technikai malőr húzódik meg.

Erről azonban szó sem volt, amint ugyanis kiderült: Greenpeace aktivisták szabadultak be az MWC expó területére, akik a Samsung előadását meghiúsítva arra próbálták felhívni akkor még csak az eseményen megjelenők figyelmét, hogy az okostelefonok gyártása óriási ökológiai lábnyommal rendelkezik, ezáltal 2007 óta annyi elektromos energiát emésztett fel ez az ágazat, mint India egyéves áramellátása.

A Greenpeace egyébiránt azért választotta a Samsung sajtótájékoztatóját az akcióhoz, mert amint ismert, a dél-koreai gyártó tavaly több mint 4 millió Galaxy Note 7-es készüléket hívott vissza, azonban senki sem tudja, hogy a cég pontosan mit kezdett, illetve mit kezd majd ezekkel a telefonokkal.

Greenpeace aktivisták zavarták meg a Samsung előadását az MWC-n - 2. kép

A zöld akcióiról ismert csoport azonban úgy véli, hogy a Samsung, és más telefongyártók is pazarló módon készítik készülékeiket, ami nagy terhet ró a bolygónkra, éppen ezért a Greenpeace úgy véli, hogy most a koreaiakon a sor azért, hogy példát mutassanak az egész IT-szektornak.

A Samsung természetesen nem reagált a vádakra, így a Greenpeace kis túlzással újra csak azt tudta elérni, hogy 20 perces késéssel kezdődjön el a gyártó prezentációja a Mobil Világkongresszuson.
5 hozzászólás

betyár

7 éve, 8 hónapja és 9 napja

Évente több millió telefont selejteznek le. Ennyi erővel tényleg bármelyik gyártóhoz lehetne menni tiltakozni.

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 8 hónapja és 9 napja

Ennyi erővel bármelyik cég előadásán felvonulhatnának... Nem védem a Samsungot de az hogy most ők szívták be, egy dolog. Ahhoz képest elég jól rendezték a helyzetet.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 8 hónapja és 9 napja

Egyetértek, hogy pazarlás megy ezerrel, ezt már írtam is ezen az oldalon valami hír alá, de az efféle akciók eredménye pár anyázás a gyártó embereitől, hasztalan volt az egész. Ráadásul a Samsung bénázása teljesen más ügy. Ők jobban örültek volna neki, ha nem történik ilyen, mint a Greenpeace. Egyébként kipakoltatnám a zsebüket, hogy milyen telefonok rejtőznek benne... Nem lepne meg, ha szinte vadi új csúcstelók lennének.

válasz erre

kriver

7 éve, 8 hónapja és 9 napja

A Note7 jelentős részét kisebb akkuval újra piacra dobják. A maradék pedig nem tetemes mennyiség. Alkatrésznek (donornak) tudják majd használni bizonyos részüket.
Nagyobb szennyezés az, amiket pl az MWC-n bejelentett gyártók egy része csinált. Konkrétan vagy a hardver egy vicc 2017-ben, vagy az árazással szálltak el jócskán. Ezeknél az előre legyártott mennyiség sem fog elfogyni. Az aktivisták pedig tuti füstjelekkel kommunikáltak egymással. röhögő smiley

válasz erre

techiii

7 éve, 8 hónapja és 9 napja

Tényleg jó kérdés h mi lesz azzal a sok note telefonnal de egy része visszakerül forgalomba.

válasz erre