Google Pluszra megosztás Jetpack-el

2013. december 12.
4721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Ma reggel (05:54 perckor) érkezett meg a Jetpack frissítése Wordpressre.

A plugin frissítését minden felhasználó eléri a Bővítmények fül alatt.  A frissítés végre tartalmazza, hogy a rendszer automatikusan megosztja a publikált bejegyzéseket az általunk csatolt (kapcsolt) közösségi oldalakon. Eddig hiányzott belőle mert csak a Facebook, Twitter, LinkedIn, Path, Tumblr volt benne.

[caption id="attachment_6451" align="aligncenter" width="761"] A konfigurációs oldal. A plugin tud magyarul.[/caption]

Sajnos nem lehet beállítani, hogy automatán #hashtag-et is rakjon a megosztás alá. A funkció igazán hasznos akkor, ha több szerkesztő is publikál egy oldalra. Ezzel időt spórolhatunk, mert nem kell egyenként végigosztani mindenhol az adott cikket, képet, videót.  Természetesen egy profi megosztás tartalmaz címkéket, rövid leírást, egy képet és magát a pontos linket. Az automatikus megosztás bekapcsolásával a publikálási idő is megnő, hiszen a plugin kiposztolja az előre csatolt weboldalakra a bejegyzést.

A funkciót a Jetpack fülön, majd a Megosztási beállításokban találjuk. Lásd kép:



A Jetpack még rengeteg hasznos funkcióval rendelkezik. Érdemes egy próbát tenni vele. Viszont alaposan nézzük át, hogy milyen funkciókat használunk a weblapon, mert többségük a lassabb szolgáltatóknál a sebesség rovására mehet.

Az alábbi bejegyzést már az új funkcióval publikáltuk Google Plusz oldalunkra:









A Jetpacket letöltheted innen, vagy egyszerűen írd be a bővítmény keresőjébe, hogy JetPack. Ha beállítási problémáid akadnak, vagy esetleg nem tudsz valamit, akkor kérdezz bátran és segítünk beállítani.
nincs még hozzászólás