Google, Microsoft, Facebook, IBM és Amazon összefogás egy intelligensebb világért

2016. szeptember 30.
1.8111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Soha nem látott összefogásnak lehet szemtanúja a világ, a Partnership on AI kollaboráció részeként ugyanis nemrégiben bolygónk legnagyobb informatikai és tech cégei egyesítették erejüket annak érdekében, hogy közös erővel végezzenek kutatásokat a mesterséges intelligencia kapcsán.

Mint ismert, a gigavállalatok vezetői már hetekkel ezelőtt találkoztak egy olyan meetingen, ahol a mesterséges intelligencia volt a téma, és minden bizonnyal ott születhetett meg a közös egyezmény arról, hogy az öt óriásvállalat közösen próbál majd valami nagyot alkotni ebben a témában.

Az összefogás egyébiránt hivatalosan a Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society név alatt jött létre, elsődlegesen annak érdekében, hogy egyrészt nyitott platformot biztosítson a szakemberek számára, másrészt pedig konkrét intézkedésekkel támogassa a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket.

Ennek megfelelően a cégek közös kutatásokat és kísérleteket folytatnak majd annak érdekében, hogy minél átfogóbb képet kapjanak a mesterséges intelligenciáról, mert a technológiában mérföldekkel több lehetőség van, mint amit az emberiség eddig kihasznál belőle, ezáltal több globális problémát is megoldhatnának a segítségével.

A cégóriások természetesen nyitottak arra, hogy a jövőben újabb vállalatok csatlakozzanak hozzájuk, ennek megfelelően az Intel, az OpenAI és az Apple már most felsorakoztak a várólistára. Végre történhet valami igazán nagy dolog a témában?
2 hozzászólás

Tommy

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Szerintem mindez a megtakarításról szól, nem az emberiség javáról...

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Imádom amikor jobbá akarják tenni a világot és ezért összefognak. Csak ne tegyék túl drágán... röhögő smiley

válasz erre