Gondolatolvasással dobná fel az autóvezetést a Nissan

2018. január 04.
2.1631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb forradalmi ötlettel szeretné megreformálni az autóvezetést a Nissan, akik a legfrissebb hírek szerint már több millió dollárt invesztáltak egy olyan rendszerbe, ami bevonná a gondolatolvasást az autóvezetésbe.

A Nissan tervei szerint a jövő héten induló CES 2018 részeként rántanák le a leplet a gyakorlatban is a B2V rendszerről, aminek a lényege röviden az, hogy a sofőrök a jövőben gondolataikkal is képesek lesznek megtámogatni autójuk működését azáltal, hogy egy speciális sapkát viselve a gépjármű intelligens rendszere képes lesz monitorozni a vezető agyát, és még az előtt felismerni a következő mozdulatot, hogy az valóban megtörténjen.

Ez a Nissan szerint lehetővé tenné, hogy az autó szisztémája még a megtett mozdulat előtt korrigálná a sofőr tevékenységét úgy, hogy közben meghagyná a vezetés valódi élményét, ergo alternatívát kínálna az önvezető autók piacán.

A Nissan már teszteli az újdonságot, ami akár 0,5 másodperccel gyorsabban tudná feldolgozni az agyunkban megfogalmazódó gondolatokat, mint a testünk, noha a végleges technológia megvalósítására sajnos még a gyártó szerint is legalább 5-10 évet kell várnunk.

Nézd nagyban ezt a videót!



1 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 10 hónapja és 1 napja

Na EZ technológia! meglepett smiley

válasz erre