GoCube: okosítják a Rubik-kockát is

2018. június 19.
7.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a Rubik-kocka túlzás nélkül egy tökéletes találmány, amihez nem lehet már szinte semmit sem hozzátenni, egy kis startup azonban úgy döntött, hogy mégis újragondolja gyermekkorunk kedvenc ügyességi játékát, mely GoCube név alatt kerülhet majd forgalomba.

A kérdéses játékhoz egy Kickstarter kampányt indítottak, ahol a 25 ezer dollárnyi kijelölt összeg helyett már most közel 400 ezer dollár gyűlt össze a feltalálók számláján, akik lényegében semmi mást nem csináltak, mint a Rubik-kockát televágták egy halom érzékelővel, melyek Bluetooth kapcsolaton keresztül okostelefonunkra képesek továbbítani minden egyes mozdulatot, amit a kockával végzünk.

A GoCube állítólag segítséget nyújtana a kezdő kockázóknak, de a haladóknak is abban, hogy jobb trükköket dolgozzanak ki. Az eszköz a kampány után 120 dollárért kerül majd forgalomba, de lesz egy 160 dolláros változata is, ami sokkal gyorsabban, 0,25 másodperc helyett 0,001 másodpercenként küld jelet az alkalmazásnak.

A találmánnyal természetesen még komoly problémák lehetnek, a Particula csapata ugyanis jogdíjak nélkül akarja összedobni a GoCube-ot, ennek is is köszönhető, hogy a Kickstarter-kampány oldalán még csak nem is találkozni a Rubik-kocka kifejezéssel, tehát az alapötlet közönséges lopás.
4 hozzászólás

techiii

6 éve, 4 hónapja és 7 napja

Már mindent okosítanak...

válasz erre

Fikarc

6 éve, 4 hónapja és 8 napja

Egyrészt nagyon gagyi, másrészt teljesen értelmetlen, harmadrészt nem értem hogy merték megtenni.

válasz erre

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ezek kemény pereknek néznek elébe! röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 4 hónapja és 8 napja

Ez úgy jó ahogy van és punktum. mosolygó smiley

válasz erre