Gnome Desktop támogatással érkezett meg a Mozilla Firefox 66

2019. március 20.
7.1881
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Mozilla csapata elérhetővé tette böngészőjének legújabb verzióját, a Firefox 66-os kiadása ráadásul egyszerre az összes platformra letölthetővé vált, így az újdonságokkal tarkított rókás megoldás Linux, macOS és Microsoft Windows operációs rendszeren is használható.

Az első és legfontosabb újítása a Firefox 66-nak, hogy ez az első kiadása a böngészőnek, amely támogatást kapott a Gnome asztali környezetet illetően, ez pedig annyit jelent hogy eltűnt a címsor szekció, így pedig sokkal jobban belesimul a rendszerbe a Mozilla és jobban is néz ki.

Szintén a Linux felhasználóknak jelent örömhírt, hogy egy régebbi bug is orvoslásra került. Ekkor a komplett böngésző kifagyott miközben fájl letöltés volt folyamatban, amit a Mozilla szakemberei teljesítmény optimalizálással raktak helyre, valamint a web kontenttel kapcsolatos processzek tűréshatárát 4-ről 8-ra emelték.

A jobb felhasználói élmény céljából megérkezett a tab overflow is, így egy keresési listából több weboldalt is megnyitva a kurzort végighúzva a tab füleken betekintést nyerhetünk annak tartalmába. Végezetül említsük meg, hogy mostantól az automatikusan elinduló videók és zenék is blokkolva vannak, valamint a görgetés is sokkal lágyabb lett, igaz ez egy apróság de nagyon jót tud tenni a lelkünknek ez a részlet.
' target='_blank' rel='nofollow'>összes platformra letölthetővé vált, így az újdonságokkal tarkított rókás megoldás Linux, macOS és Microsoft Windows operációs rendszeren is használható.'>
2 hozzászólás

TEchie

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Szedem, megnézegetem.

válasz erre

Direktor

5 éve, 6 hónapja és 9 napja

Most éppen az új Operát próbálgatom, de ez is sorra kerül hamarosan. mosolygó smiley

válasz erre