Gmail képek tiltása

2013. december 16.
4321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Yitsushi profilja, adatai
Yitsushi
A közelmúltban a Google bevezette a képek automatikus megjelenítését Gmailben, holott eddig erre engedélyt kért.
 

Ez sokaknak tetszett, ám szép számmal akadnak olyanok is - többek közt nekem sem szimpatikus -, akiknek kevésbé. Semmi gond, van lehetőség a kikapcsolásra!

Az új beállítás lényege, hogy a hozzánk érkező képek először a Google szervereire kerülnek, majd mikor megnyitjuk a levelet, azok onnan töltődnek vissza. Ennek előnye, hogy így egy, a lehetséges betolakodók, hackerek által elzártabb rendszer jön létre, ám ezzel együtt jár az is, hogy minden egyes általunk Gmailben küldött kép szintén a szerverekre kerül.

Ezzel együtt, mivel külső felhasználók így -elvileg - nem férhetnek a képhez, a Google automatikusan megjeleníti a beérkező képeket. Egy kis beállítással azonban az automatikus megjelenítés kikapcsolható, ehhez pedig elég ezt a 2 egyszerű lépést követni:

A fogaskerék ikonra kattintva válasszuk ki a Beállítások menüt
Az általános fülön a KÉPEK résznél ( negyedik ) válasszuk a "Megerősítés kérése külső képek megjelenítésekor" opciót, majd görgessünk le és mentsük a változtatásokat.Igen, ennyi. Bár semmi ördöngösség nincs benn, sokak számára hasznos lehet, mielőtt esetleg pánikolna, hogy "egy újabb hülye döntés született" a Googlenél.
nincs még hozzászólás