Gigabyte Gsmart Arty A3 Teszt

2014. november 24.
7381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Gsmart Magyarországtól ezúttal a középkategóriába szánt okostelefont kaptunk.

A Gigabyte Gsmart Arty A3 olyan embereknek készült, akik kicsit olcsóbban szeretnének egy középkategóriás okostelefont dula sim-el a mindennapokban.

Külső:



 

Az Arty A3 külseje letisztult, s vékonynak mondható a maga 9.4mm vastagságával. A csomagban kapunk hozzá ajándék hátlapot, amit nagyon egyszerűen és könnyen eltudunk távolítani. Itt férünk hozzá a 2 sim foglalathoz és a microSD foglalathoz. A jobb oldalán helyezkedik el a bekapcsoló gombunk. Felette, szintén a jobb oldalon található a hardveres hangerőszabályzó gomb. Az 5 colos méretnél még kényelmesen kezelhető helyen vannak. A telefonunk tetején található a Micro USB és az audio csatlakozó. A kijelző alján pedig a hardveres funkció gombok: a menu, a home, a back.



Szoftver:

A telefon kielégítő teljesítményt nyújt az Android 4.4.2-essel a fedélzeten. Nem voltak vele problémák, nem fagyott meg, nem laggolt és mutatott kellemetlenséget. A készüléken találunk pár előretelepített alkalmazást: Battery Doctor - Clean Master - Dropbox - Kingsoft Office - Notebook - Photo Grid, ezeket természetesen el is tudjuk távolítani, ha nincs rá szükségünk. Továbbá minden Gsmart modellben találunk egy legjobb választás fantázianevű alkalmazást melyen belül egy listában található meg, pár hasznos app és igény esetén tölthető le. Pl: Skype, Facebook, Instagram stb.

Kamera:

Az előlapi kamera 2MPixel, a hátlapi 8MPixel autófókusszal, villanófénnyel ellátva. A kamerák minősége "elfogadható" kategória, de csodát ne várjunk! Optimális fényviszonyok között lehet vele szép képeket készíteni, de ne feledjük, hogy ez sem fényképezőgép.





Adatkapcsolat:

Az Arty A3 mobilinternet szempontból 21 Mbps-os maximális letöltéssel a HSPA+-t támogatja, mellette pedig a WiFi a 802.11b/g/n szabványokkal bánik el, sajnos azonban csak a 2,4 GHz-es sávban. Van ezen kívül még Bluetooth 4.0 és GPS is. A készülék gyorsan talál GPS-t és a Wi-Fi kapcsolódással sem voltak problémák.

A GSmart készüléke 2000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, ezzel egészen korrekt üzemidő hozható ki, nagyjából 1,5-2 napot képes kihúzni ésszerű felhasználás melett az Arty A3.

Multimédia:

Multimédia terén sincs szégyenkezni valója az Arty A3-nak. Meglepően jó minőségű fülhallgatót kapunk hozzá a csomagban, ami tisztán, szépen szól. A külső hangszórók sem recsegnek teljes hangerőn. Internetezésre 2 böngészőt kapunk, egy beépített alap böngészőt s a Google Chrome-ot. Mind a kettő kiválóan teljesít szolgálatot, de természetesen az Áruházból szedhetünk le magunkat olyat, amit szeretünk.

Konlkúzió:

A Gigabyte Gsmart Arty A3 egy nagyon jó okostelefon. Nem a csúcsot képviseli, de nem is erre szánták. Nyilván aki komolyabb eszközt szeretne magának, az magasabb áron nézelődik, de ennyi pénzért, abszolút vállalható a telefon. Pár apróságról le kell mondanunk s kompromisszumokat kell kötnünk, pl, kamera, kijelző, de ezektől eltekintve mindenképp jó döntés lehet. És külön piros pont a 2 év garanciáért, az ajándék hátlapért (ami fehér színű) és az ajándék képernyővédő fóliáért.

A készüléket köszönjük a Gsmart Magyarországnak, hogy biztosította részünkre. További információért látogass el a Gsmart Facebook vagy Google Plusz oldalára.

Specifikáció:

Kijelző: 5? IPS, 480 x 854 pixel (FWVGA)
Processzor: MediaTek MT6582 Quad-Core max. 1,3 GHz, Mali-400MP2
Operációs rendszer: Android? 4.4 Kit Kat (Android Play támogatással)
Rendszer memória (RAM): 1GB DDR3
Belső memória (ROM): 4GB
Külső memória: Micro SDHC kártyával bővíthető 32GB-ig
WiFi 802.11 b/g/n - Bluetooth - GPS, AGPS
USB kapcsolat: Micro USB
Hálózat: GSM / GPRS / EDGE / WCDMA , HSDPA:21Mbps ; HSUPA:5.76Mbps
Első kamera: 2 MPixel
Hátsó kamera: 8 MPixel (villanófénnyel)
Érzékelők: G-Sensor, Light-Sensor, Proximity Sensor
Akkumlátor: Li-ion 2000mAh
Méret: 145 x 73.2 x 9.4mm
Súly: 165g (akkumulátorral)
Készenlétiidő/ Beszélgetési idő: 300 óra/ 8óra
DUAL SIM (Standby) - kártyafüggetlen
FM rádió
nincs még hozzászólás