Génmódosított paradicsom lehet a D-vitamin hiányra a megoldás

2022. május 25.
47.8281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Talán az senki számára nem lesz meglepő, hogy az emberek nagy része D-vitamin hiányban szenved és ezen sok esetben a nyári napsütés sem segít túlságosan - ennek megoldására kezdtek el a témában kutatni és most a paradicsomban látják a kutatók a megoldást.

Az érdekes kutatást brit tudósok munkáiból végezték el, amely alapján kiderült, hogy a piros gyümölcsben termelődik a D-vitamin egyik kulcsfontosságú előanyaga, a 7-DHC. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy némi genetikai módosítással D-vitamin forrásként is funkcionálhat a sokak által imádott paradicsom.

A szakemberek az előanyagot tartalmazó paradicsomot a napfényre tennék, majd ezután a gyümölcsben már megtalálható lenne az emberi szervezet felhasználására is alkalmas formula. A Nature Plants oldalán a részletes kutatás ezt a folyamatot bontja szét részletekbe menően. A vizsgálatokat egyelőre csak laboratóriumi keretek között bizonyították, de a brit kutatócsoport mellett Dél-Korea is lát potenciált a kísérletekben.

Ha sikerülne a témában az előre lépés, akkor egy fenntartható D3-vitaminforrást kapnánk, melynek köszönhetően az emberek nem szenvednének D-vitamin hiányban, ami sok esetben az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a rák kialakulásának kockázatát növeli.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 22 napja

Milyen jó! meglepett smiley

válasz erre

Levi87

2 éve, 22 napja

Egy tabletta bedobása kicsit egyszerűbb..

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 22 napja

Nem csípem a génmanipulált cuccokat de tulajdonképpen már nem nagyon van olyan dolog ami nem az.

válasz erre

inkognito

2 éve, 22 napja

Az jól hangzik.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 23 napja

Hát igen sajnos már napozni sem egészséges...

válasz erre

Porthos

2 éve, 23 napja

Ma már minden génmódosított, szóval jöhet ez a paradicsom is.

válasz erre