Az érdekes kutatást brit tudósok munkáiból végezték el, amely alapján kiderült, hogy a piros gyümölcsben termelődik a D-vitamin egyik kulcsfontosságú előanyaga, a 7-DHC. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy némi genetikai módosítással D-vitamin forrásként is funkcionálhat a sokak által imádott paradicsom.
A szakemberek az előanyagot tartalmazó paradicsomot a napfényre tennék, majd ezután a gyümölcsben már megtalálható lenne az emberi szervezet felhasználására is alkalmas formula. A Nature Plants oldalán a részletes kutatás ezt a folyamatot bontja szét részletekbe menően. A vizsgálatokat egyelőre csak laboratóriumi keretek között bizonyították, de a brit kutatócsoport mellett Dél-Korea is lát potenciált a kísérletekben.
Ha sikerülne a témában az előre lépés, akkor egy fenntartható D3-vitaminforrást kapnánk, melynek köszönhetően az emberek nem szenvednének D-vitamin hiányban, ami sok esetben az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a rák kialakulásának kockázatát növeli.