GDPR túltolva: a Time.com nem engedi be az európai olvasókat

2018. május 20.
4.5401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A GDPR szabályozás életbe lépése már itt van a nyakunkon, május 25-től szigorúbban fogja venni az EU a személyiségi jogok kezelését, amit több amerikai lap úgy kezel, hogy egyszerűen letiltja az innen érkező olvasókat, a Time magazin is így járt el.

A nagynevű lap nem foglalkozott mindenféle checkboxokkal és elolvasandó, kitöltendő adatokkal, egyszerűen az Európai Unió területéről érzékelt IP-címek esetében egy kiírást találunk csak a tartalom helyett, ahonnan a Continue gomb ellenére is lehetetlen továbblépni.

Bár a megoldás drasztikusnak tűnik és sokakban nemtetszést válthat ki, a túlbonyolított szabályozás miatt egyáltalán nem meglepő ez a lépés. Az adatok védelme természetes dolog, de az erre kialakított új szabályok sok helyen értelmezhetetlenek és egy apró szövegezési hiba is brutális szankciókat, Euro milliós büntetéseket hozhat magával.

Hogy rövid- és hosszútávon milyen helyzetet teremthet a némileg átgondolatlannak tűnő és sok helyen túlzó szabályozás, azt csak a jövő derítheti ki, de hogy sok céget lehetetleníthet el, az már most borítékolható. És nem azért, mert nem védik az egyének adatait, hanem például azért mert csak a felülvizsgálat több millió forintba kerül itthon, amit a legtöbb kkv egyszerűen képtelen kifizetni.

Az Androgeek és a lapcsalád többi tagja egyébként teljes mértékben megfelelt a szabályozásnak már azelőtt hogy a tervezet napvilágra került volna - a személyiségi jogok védelme rendkívül fontos számunkra.
8 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ezt tényleg túltolták. A Time és az EU is...

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Újabb túlbonyolított, a végén majd sokkal több rosszat mint jót okozó marhaság. Köszönjük.

válasz erre

TEchie

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Megint egy túlszabályozott baromság miatt fogunk szívni. Minden nehezebb lesz miatta. A kisebb oldalak meg amiket netán még olvasnék is, szépen beszopják, ha jön egy bírság.

válasz erre

Kileah

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Az is lehet hogy egyszerűen nem akarnak megfelelni a szigorú szabályoknak, nem? Tényleg ennyire túl van bonyolítva ez a dolog?

válasz erre

Gólem

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Azért mondjuk a time is bekaphatja. Ez milyen eljárás már?

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Megint a bürokrácia baromságai miatt szopnak majd sokan. Kevesebb spam lesz? Nem. Kevesebb adatkereskedelem lesz? Nem. Semmi értelme, túlbonyolított látszatintézkedés.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Az szép! Nem semmi szankció!

válasz erre

Harder

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Értem hogy nemes a cél, de ez az egész dolog így ahogy van ***** beteg.

válasz erre