Futurisztikus jövőképet mutatott az SAP - a jelenben

2018. szeptember 16.
4.4701
marco profilja, adatai
marco
A hét első felében zajlott Siófokon az évente megrendezett SAP Now konferencia idei rendezvénye, amelyen a cég nem csak az elért eredményekről, de a jövőbeni tervekről is sokat elárult.

Ezek közül az egyik legérdekesebb vonal, ami a mindent mindennel összekötő hálózatot vázolta fel, ezt egy különleges, erre a célra átalakított kamionban miutatta be a vállalat. A mesterséges intelligenciát és blochain lehetőségeit ötvöző megoldás igazán futurisztikus, annak ellenére, hogy a technológia, amelyeket használ, jelenleg is rendelkezésre áll.

Nem is olyan régen az SAP egy száraz, a raktárkezelést, logisztikát és számlázást összekötő rendszer volt, manapság azonban a folyamatos finomításoknak és fejlesztéseknek köszönhetően már mindenhol megtalálható, a néhány éve még csak monolitikus óriáscégek játszóteréül szolgáló szoftver már a kisebb vállalkozásoknak, sőt a mezőgazdasági kis cégeknek is kínál megoldást.

Ez a kis eszköz építkezéseken elemez mindent amihez hozzáfér, aztán automatikusan dönt az MI

Ez a kis eszköz építkezéseken elemez mindent amihez hozzáfér, aztán automatikusan dönt az MI


A kamionban bemutatott anyag többek között egy csirkefarmon szimulálta mindazt, amit jelenleg a cég megoldásai nyújtanak: egy olyan rendszert vázoltak, amelyben az elhelyezett mikrofonok és kamerák által rögzített hangok és képi anyagok alapján az MI meg tudta állapítani, mely állatok kezdenek betegek lenni, jóval azelőtt hogy egy ember azt érzékelné.

A hightech bemutatón olyan, a nem túl távoli jövőt is vizionált a vállalat, amelyben megvalósulni látszanak a scifik: egy repülőgéppel érkező utas személyre szabott reklámajánlatot lát, vagy az eddigi előélete alapján a számára legoptimálisabb szállást, bérautót ajánlja fel neki a rendszer. De akadt a bemutatón úgynevezett "élő építkezés" is, ahol az érzékelők megállapították, hogy valahol például egy fúró elakadt, vagy egy anyag elfogyott - erre pedig képes volt azonnal megoldást is találni, szakembert és szabad készletet keresett önállóan.

A kirakat "szkennel", majd személyre szabott ajánlat jelenik meg a ruhaboltban

A kirakat "szkennel", majd személyre szabott ajánlat jelenik meg a ruhaboltban


A rendezvényen mutatta meg magát a "végtelen kosár" is, amely a túl nagy méretű termékeket NFC segítségével csak virtuálisan teszi a kosárba, de ugyanez a megoldás képes személyre szabott ajánlatokat is tenni rövid szkennelés után. Ennek megfelelően például ruhát lehet felpróbálni virtuálisan, mindezt teljesen automatikusan, például egy kirakatot előtt megállva a rendszer kielemzi a lehetséges vásárlót és személyre szabott ajánlatot mutat neki a kirakatban.

Az SAP láthatóan már nem csak a vállalatirányításban veszi ki jelentősen a szerepét, de frontoffice-ban is erősít, amit Varga Zsigmond, a cég üzletfejlesztési igazgatója is kiemelt. A bemutatók pedig alátámasztották mindezt, meglátjuk jövőre lesz-e már látható eredménye mindennek.
6 hozzászólás

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 napja

Az szép! Kíváncsi leszek erre a jövőre.

válasz erre

Porthos

11 hónapja, 1 napja

Komoly jövőképet vázoltak!

válasz erre

Kisfaludy82

11 hónapja, 1 napja

Nem fogunk tudni elbújni.

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 1 napja

Igencsak megváltozott ez a rendszer! Emlékszem régen mennyire nehézkes volt pedig.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 1 napja

Elég rémisztő amúgy hogy itt tartunk!

válasz erre

login_password

11 hónapja, 2 napja

Jól hangzik. Érdekesek ezek a fejlesztések.

válasz erre