Futtathatóvá vált az Ubuntu az ARM alapú Windows laptopokon

2019. február 14.
6.3461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egy új open source projekt indult útjára, sőt már felmutatható eredménnyel is rendelkezik, ugyanis sokak örömére az eredetileg Windows alapú ARM laptopoknál lehetőség nyílt Ubuntu Linux telepítésére.

Az ok amiért ennek létjogosultsága van az, hogy a Qualcomm Snapdragon ARM megoldása és a Windows 10 együtt nem éppen egy versenyautó sebességére képes kombináció, emiatt pedig sok felhasználó panaszkodott már, hiába a kiváló üzemidő.

A megoldást a nem újkeletű Ubuntu on ARM jelentette, amely már létező fogalom, de egy kis módosítással létrejött az aarch64-laptops project, ami egy egyszerű telepítést és beállítást biztosít a felhasználóknak azért, hogy egy teljesértékű Ubuntu Linuxot tudjanak használni a Windows ARM laptopjaikon.

Mivel még gyerekcipőben jár a kezdeményezés, így a támogatott hardverek listája picit szűk (HP Envy x2, Asus NovaGo, Lenovo Miix 630), sőt néhány funkció még elég bugos vagy éppen működésképtelen, azonban hosszútávon a Linux nyújtotta könnyedebb operációs rendszerrel gyorsabb működés, így pedig jobb felhasználói élmény érhető majd el.
2 hozzászólás

Harder

5 éve, 7 hónapja és 15 napja

Gondolom még néhány hónap és tökéletesen fog működni.

válasz erre

VDemon

5 éve, 7 hónapja és 15 napja

Nem tartott sokáig a port.

válasz erre