Furcsa hiba sújtja a Fedora felhasználókat

2017. április 12.
4.3641
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Jiri Eischmann a Fedora projekttől írta azt a blog bejegyzést, amelynek tárgya a Netflix a Mozilla és a Fedora tirumvirátus, amelyek közül előbbi és utóbbi inkompatibilitását emelte ki, pontosabban, hogy a Netflix blokkolja a Fedora alól Mozilla-t használó user-eket.

Múlt hónapban a Mozilla elérhetővé tette az ESR projektet, amelynek keretein belül érkezett a Mozilla 52.0-ás verziója, és ezzel együtt a csapat amolyan LTS támogatást nyújt a böngészőhöz, és 2018-ig érkeznek majd hozzá frissítések.

Ezt követően a friss változat landolt a csomagtárolókban, köztük a Fedora által használtban is, így a felhasználók először joggal örültek, hogy nem lesz szükség csak a Netflix miatt egy Chromium alapú böngésző fenntartására, ám ekkor jött a fekete leves.

A bejegyzésben foglaltak szerint, amennyiben a Fedora-t futtató felhasználók szeretnék igénybe venni a Netflix szolgáltatását, a böngésző automatikusan a Silverlight oldalára küldi őket, amelynek iróniája, hogy már évek óta nem aktív a Microsoft megoldása, sőt sosem volt hivatalosan elérhető Linux platformokra.

Megoldás egyelőre nincs, mi is kíváncsian várjuk, hogy miképp reagál majd erre a Netflix, vagy éppen a Mozilla, de a Fedora részéről az álláspont eddig az, hogy a Netflix blokkolja a felhasználókat.
2 hozzászólás

Porthos

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez más disztribúciónál nem jön elő? meglepett smiley

válasz erre

VDemon

7 éve, 6 hónapja és 22 napja

Rengeteg ilyen silverlightes gagyi van. Sajnos itthon is. HBO GO, mytv...

válasz erre