Frissült a Windows Phone-os OneDrive

2014. október 28.
6321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Frissítette a Microsoft a Windows Phone-os OneDrive alkalmazást, mely ez alkalommal egy kisebb áttervezésen ment keresztül.

Egy ideje nem kapott már nagyobb frissítést a OneDrive Windows Phone-on, most azonban egy nagyobb dizájncserében részesült, ami még nem egészen olyan, mint kéne lennie, de azt mondhatjuk rá, hogy "alakul".

A frissített alkalmazás első indításakor megjelent az a "hamburger menü", ami eddig nem volt ott: ez lényegében összegyűjti a felvett OneDrive fiókokat (személyes és vállalati - itt érdemes megjegyezni, hogy a vállalati fiók felvétele is új dolog) és gyorshivatkozásokat biztosít egyes részeikhez, mint például az alapértelmezett fájlböngészés, legutóbbi fájlok és megosztott fájlok nézethez, amelyek ikonok által jelzett lapok formájában is jelen vannak.

Ami még a kinézetet illeti, a kezelőfelületen kívül a mappák és egyéb elemek megjelenése nem változott, valamint egy picit "kezdetlegesnek" tűnik a felület azzal, hogy például a Lumia 920-on van egy nagyon vékony kis sáv az azonos színű értesítési sáv és az alkalmazás felső sávja között, ami kissé zavaró lehet, hiszen én személy szerint nem láttam okát annak a "kihagyásnak". A fájlkezelő felületen is furcsa volt a "fájlok - legutóbbi - megosztott" lapok megjelenése, hiszen a OneDrive jellegzetes kék színe alatt egy középvilágos-szürke sávon kaptak helyet, holott például lehet, hogy egy hasonló kék sávval is meg lehetett volna oldani a dolgot fehér ikonokkal - bár ez már csak személyes vélemény.

Teljesítményben lehet, hogy ráférne egy kis javítás, mivel például a keresésből ki lehet lépni a menüsáv előhozásával, de ez mintha egy fél másodpercre lefagyasztaná az alkalmazást, illetve néhol még nem teljesen sima a görgetés sem.

Így összességében talán azt lehet róla mondani, hogy van még mit fejlődnie, de már kezdi megközelíteni az elvárásokat.
A OneDrive alkalmazás frissített verziója letölthető innen vagy az alábbi QR kód beolvasásával:

nincs még hozzászólás