Frissült a Tordow, újra veszélyben az Android eszközök

2016. december 16.
3.6531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az Androidot futtató eszközök a rendszer népszerűsége miatt mindig veszélyben vannak, amit a malware írók ki is használnak, folyamatosan fejlesztik a már meglévő kártékony kódjaikat a jobb hatásfok érdekében, így érkezett meg a Tordow 2.0.
 

A Comodo biztonságtechnikai cég írt a Tordow 2.0-ról, amely elsősorban az orosz felhasználókat célozza, de mivel nem régiófüggő, bárhol megjelenhet. Sokan felkaphatják a fejüket, hogy ismerős a név, hiszen még az év elején jelent meg a kártevő első változata, amit sikerült felszámolni, de úgy fest, nem adja magát könnyen.

A malware lényege, hogy teljes hozzáférést biztosít az okostelefonhoz, ezzel root jogokat biztosítva a szoftvernek, amely ezáltal hozzájut minden olyan információhoz, amelyre az írójának szüksége van: jelszavakhoz, e-mail fiókokhoz, autentikációkhoz, üzenetekhez és további érzékeny adathoz, de főképp az online banki azonosítókat igyekszik ellopni.

Szerencsére relatíve könnyen elkerülhetjük az effajta fenyegetést, ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy nem telepítünk thirdparty shop-ról applikációkat, valamint kerüljük a megbízhatatlan forrásból származó APK fájlokat és gyanús e-mail-eket.
1 hozzászólás

CharlieFirpo

4 éve, 5 hónapja és 9 napja

Bravó, büszke lehet magára a "fejlesztő".

válasz erre