Frissült a Lumia Gyorsnézet

2014. október 03.
1.8491
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megérkezett a Lumia Denim frissítéssel bejelentett Gyorsnézet képernyő frissítése, mely már letölthető az Áruházból.

A Lumia és Asha tulajdonosokon kívül talán nem sokan ismerik ezt a funkciót, az én ismerőseim még mindig el vannak ájulva tőle, ugyanis tényleg egy rendkívül hasznos dologról van szó: a gyorsnézet képernyőről (Glance Screen).

A funkció lényege hogy a(z érintett) készülékeken anélkül láthatunk különböző információkat, hogy fel kellene oldanunk a telefont vagy a feloldógombbal legalább be kellene kapcsolnunk a kijelzőt. A Glance Screen eddig is képes volt megjeleníteni az időt, hogy takarékos módban vagyunk-e, be vannak-e kapcsolva a riasztások, valamint a Windows Phone jellegzetes zárolási képernyőn lévő értesítésszámlálóit is. Ezt én mindig is hasznosnak találtam, hiszen nem kellett semmit megnyomni, előkaptam a telefonomat a zsebemből vagy táskámból és a mozgásérzékelő által érzékelt információk alapján a kijelző egy nagyon energiatakarékos módban bekapcsolt egy rövid időre, amin láttam azt is, hogy éppen volt-e nem fogadott hívásom vagy kaptam-e üzenetet.

Nemrég a (Nokia) Conversations blogon bejelentették a Lumia Denim frissítést, és mellé a gyorsnézet képernyőhöz is ígértek egy kis bővítést, ami meg is érkezett. Egyrészt kicsit testreszabhatóbbá tették a képernyőt, így mi választhatjuk ki, hogy az óra mellett még mit szeretnénk látni. Mostantól az értesítésszámláló mellett a dátumot és a részletes állapotüzenetet (pontosan úgy, ahogy a zárolási képernyőn) is láthatjuk. Ha ezeket mind engedélyezzük, akkor a gyorsnézeti képernyő pontosan úgy fog kinézni, mint a zárolási képernyő (a háttér kivételével).

Kaptunk még egy funkciót: engedélyezhetjük bizonyos háttéralkalmazások (jelenleg csak két MSN (korábban Bing) alkalmazás - Időjárás, Egészség és fitnesz) plusz információinak megjelenését is. Ahhoz, hogy ez a funkció működjön, az Időjárás vagy Egészség és fitnesz alkalmazásra kell állítanunk a zárolási képernyő hátterét. Ezek az extrák azonban néhány másodperccel a megjelenés után el is tűnnek, de a többi információ a kijelzőn marad. Érdemes megjegyezni, hogy éjszakai módban ezek az extrák egyáltalán nem fognak megjelenni.

Ha már az éjszakai módnál tartunk: ez is kapott egy kis pluszt: be lehet állítani, hogy ekkor ne jelenjen meg a gyorsnézet képernyő: korábban csak színt választhattunk vagy kikapcsolhattuk az éjszakai módot (ekkor a gyorsnézet képernyő ugyanúgy tovább működött). Energiatakarékosság szempontjából ez egy hasznos opció lehet.

Személyes probléma: számomra nem oldódott meg az a probléma, miszerint a gyorsnézet képernyő is folyamatosan azt érzékeli, hogy a telefon takarékos módban van, valamint mikor kikapcsol, továbbra is felvillan a készülékem kijelzője.

[caption id="attachment_14376" align="aligncenter" width="578"] Így kellene kinéznie a gyorsnézetnek minden funkcióval bekapcsolva.[/caption]
A Gyorsnézet rendszeralkalmazás frissítése minden érintett készülékre elérhető (kivéve például Lumia 520, 730/735, 930, Icon készülékeket)

Az alkalmazás letölthető innen vagy az alábbi QR kód beolvasásával:
Megjegyzés: biztonságosabb az Áruház alkalmazás beállítások menüjéből frissítéseket keresni és úgy frissíteni az alkalmazást! (Így nem lesznek olyan problémák mint néhány Lumia 520 tulajdonosnál, akik letöltötték a hangszínszabályzót és azt nem lehet törölni, de használni sem - mert a Lumia 520-on ez nem támogatott)

nincs még hozzászólás