Frissítést kapott a Kirin processzorcsalád

2015. november 09.
4131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Huawei ? hasonlóan a Samsunghoz és az Apple-höz ? már évek óta készít saját fejlesztésű lapkakészleteket HiSilicon márkanév alatt, ennek a termékvonalnak legújabb tagjaként mutatkozott be napokban a Kirin 950-es.

A nyolc processzormagra és egy segédprocesszorra épülő chipset az ARM big.LITTLE architektúrája szerint készült, a gyakorlatban ebből négy Cortex-A72-es és négy Cortex-A53-as típusú egység.

Előbbiek adják a nyers erőt a maguk 2,3 GH-zes órajelével, míg a Cortex-A53-as alacsonyabb, 18 GHz-es órajelű egységek a fogyasztásra vannak jótékony hatással. A grafikus egység ezúttal egy Mali-T880-as GPU lett. S hogy mit jelent ez egy felsoroláson túl? A Cortex A72-es magok a korábban használt A57-esekhez képest 20 százalékkal nagyobb teljesítményre képesek, míg a Mali chip az elődhöz képest kétszeres grafikus teljesítményt nyújt. Maga a gyártástechnológia is piacvezető, a Snapdragon 810-ese például csak 20 nanométeres, a Kirin 930-as 28 nanométeres, míg a 950 már 16 nanométeres FinFET gyártási módon készült.

A lapkakészlet támogatja az LPDDR3-as és LPDDR4-es rendszermemóriákat, akár 41 megapixeles kameramodulokat is ki tud használni, míg az Apple által előszeretettel, a Google által pedig frissen alkalmazott segédprocesszor, vagy koprocesszor a készülékekbe épített szenzorok adatainak gyorsabb és energiatakarékosabb feldolgozását segíti, ultra alacsony fogyasztás mellett. A HiSilicon Kirin 950-es chipset a Huawei hamarosan leleplezésre kerülő Huawei Mate 8-as telefonban debütál majd a piacon.
nincs még hozzászólás