Frissítéssel indítja az újévet a KaOS Linux is

2017. január 09.
4.4531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Manapság egyre nehezebb eldönteni, melyik Linux verziót is telepítsük gépünkre, hiszen a sok lehetőség megnehezíti a döntést, ennek ellenére érdemes kipróbálni a KaOS Linuxot, melynek fejlesztői csapata picit lassan ébredt az újévi álmából, de csak megérkezett az első frissítés.

Több disztribúciói csapat igyekezett mihamarabb, akár már az év első pár napjában publikálni egy patchet, vagy éppen egy újabb verziót. Velük szemben a KaOS Linux készítői picit kivártak, hiszen a friss változat csak most lett elérhető.

A letisztult de mégis elegáns külsővel rendelkező KaOS újdonsága új SDDM login manager-t hozott magával, ami nagyban megkönnyíti a felhasználónak az asztali környezet verziójának kiválasztását, jelen esetben a klasszikus vagy a következő generációs Wayland KDE Plasma-t.

A kikerült képfájlban az alapvető szoftverek, valamint kodekek is vérfrissítést kaptak a KDE technológia mellett, amely utóbbinál a legújabb verziószámmal rendelkező megoldásokat alkalmazták (KDE Plasma 5.8.5 LTS, KDE Applications 16.12, KDE Frameworks 5.29.0, Qt 5.7.1).

A KaOS Linux legújabb verziójában az indító panel sztenderd módban a jobb oldalra került, további újdonságok keresése miatt pedig mi is kipróbáljuk a rendszert, amiről hamarosan egy tesztet is írunk.
2 hozzászólás

PixelHero

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

petrovicsz írta:
Ennek a jobb oldali panelnek az esetleges valódi hasznáról mindenképpen írjatok majd a tesztben. Kíváncsian várom!
Okvetlenül, engem is érdekel a gyakorlati illetve az ergonómiai haszna

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 5 hónapja és 22 napja

Ennek a jobb oldali panelnek az esetleges valódi hasznáról mindenképpen írjatok majd a tesztben. Kíváncsian várom!

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink