Franciaországban már tesztelik az utakat, amelyek menet közben töltenék az elektromos autókat

2017. május 21.
3.6161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az elektromos autók tökéletes alternatívát jelenthetnek a manapság használt benzin- és gázolajfaló gépjárművekkel szemben, ellenben akad még néhány probléma, amivel szembe kell néznie a tudománynak, így többek között a hatótávolság kérdése is ilyen.

A jelenleg használt modellek ugyanis egyetlen töltéssel alig pár száz kilométert tudnak megtenni, ami figyelembe véve azt, hogy aksijuk feltöltése akár több óráig is eltarthat, nem a legjobb teljesítmény, de a Qualcomm kidolgozott egy módszert, amivel akár végteleníteni is lehetne az okosautók távolságát.

Ez nem más, mint egy olyan okos út alkalmazása, aminek a lényege az, hogy az útburkolatot speciális, vezeték nélküli energiaátadásra alkalmas felülettel vonják be, ami képes lenne arra, hogy menet közben töltse az elektromos autók akkumulátorát.

A káros anyag kibocsátás nullára való csökkentéséért harcoló Vedecom csoport segítségével pedig most forradalmi előrelépés történt a kérdéses technológia kapcsán, lévén felépítették az ország első olyan útburkolatát, ami már képes a gyakorlatba is átültetni mindezt.

Bár a tesztút még csak 100 méter hosszú lett, ellenben az első tesztekhez így is ideális. Az első próbák a napokban indultak el, ezáltal csakhamar kiderül majd, hogy életképes-e a Qualcomm elgondolása, vagy ismét egy technológiai zsákutcába ütközött a szakma.
4 hozzászólás

TEchie

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Én ezt már nem élem meg, mire Magyarországon lesz. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Elképzelhetetlenül sok pénz lenne ezeket kiépíteni, sokáig nem lesz ezekből a tervekből még semmi. Sajnos.

válasz erre

Kileah

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Érdekes technológia ez nagyon.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 5 napja

Teljes aksit feltölteni több óra, de 80%-os gyors töltés megvan fél óra alatt is (Legalábbis, ha Kia-t választ az ember röhögő smiley). Ezt a dinamikus töltést 100km/h-ig mondják, szárazon és esőben. A Qualcomm (és a Renault is) a Formula E partnere, így nincs kizárva, hogy nem forgalomban lesz elérhető elsőnek, hanem versenypályán. A Qualcomm Halo-t, vagyis a vezeték nélküli töltést is náluk használják már 2014 óta, de hamarosan jön utcára Mercedesben.
Nézetek Formula E-t, vagányak a porszívóhangú autók. röhögő smiley https://www.youtube.com/watch?v=wKswrh2FJws

válasz erre