Franciaországban betiltják a cirkuszi állatfelhasználást 2023-tól

2021. november 27.
82.2161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Franciaországban nemrégiben kulcsfontosságú szavazásra került sor, amely 2023-tól betiltja az állatok élő cirkuszi előadásokban való felhasználását - a cirkuszi előadásokon eddig is szerepeltek tigrisek, oroszlánok és medvék, de a tilalom életbe lépésével az ilyen előadások illegálissá válnak.

Bár az LREM párt történelmi lépésnek nevezte az állatok jogaiért folytatott harcban, egyesek megkérdőjelezik, hogy a tilalom elég messzire megy-e, mivel a bikaviadalok továbbra is engedélyezettek lesznek az új politika értelmében. A politika szerint az előadásokat két éven belül le kell állítani, a cirkuszi állatok tartása pedig hét éven belül illegálissá válik.

A védelem alá tartozó egyéb fajok közé tartoznak a delfinbemutatók, valamint a nyérctartás, amelyet azonnal betiltottak. A vadállatok előadása két éven belül tilos lesz, a vadállatok tartása pedig hét éven belül törvényen kívül kerül.

Az új jogszabály értelmében a büntetések is szigorodnak: az állatokkal való rossz bánásmódban bűnösnek talált személyek 75 ezer euró (kb. 28 millió forint) bírságot és akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak.
5 hozzászólás

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 4 napja

Mekkora baromság ez is baszki. Teljesen szétcincálják a világot ilyen idióta dolgokkal, ahelyett hogy azzal törődnének ami fontos.

válasz erre

login_password

2 éve, 7 hónapja és 4 napja

Nem biztos, hogy ez a legjobb döntés. Nyilván a cirkuszi állatok már hozzá szoktak ehhez, és lehet nekik teljesen fura lesz majd az új élet. Na meg az állatkertek majd befogadják ezeket az állatokat?

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nagyon érdekes döntés. Sok állatnak biztosan jobb dolga van, mint sok embernek...

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nem értem az okot, esküszöm.

válasz erre

somogyiandras

2 éve, 7 hónapja és 5 napja

Valahol jó, valahol nem. Mi lesz ezekkel az állatokkal? Mert minden bizonnyal így automatikusan munkanélküliek lesznek, egyben feleslegesek is. Nyilván egy részét befogadják az állatkertek, de azok se tudnak mindent megtartani. Pont ma olvastam, hogy számos hím gorillákat likvidálni akarnak több állatkertben is, mert problémás őket együtt tartani, de más állatoknál is hasonló lépések várhatóak.

válasz erre