Franciaországban 1 milliárd eurós büntetést vetett ki a Google-re az adóhatóság

2019. szeptember 16.
5.6791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár a gigavállalatokról azt hihetné az ember, hogy nem kutakodnak jogi kiskapuk után - lévén van mit a tejbe aprítaniuk -, azonban a Google esete a tökéletes példa arra, hogy még csak ők kutatják igazán ezeket a kibúvókat.

A francia adóhatóság most például 1 milliárd eurós büntetést vetett ki a keresőóriásra, amiért az egy jogi kiskapu miatt sokkal kevesebb adót fizetett be az országban, mint amennyit a tevékenységei után kellett volna, így a már legalább négy éve zajló pereskedés végére pontot tettek a hatóságok, a Reuters beszámolója szerint pedig a Google is elfogadta az ítéletet.

A lap úgy tudja, hogy az 1 milliárd eurónak nagyjából a fele a tényleges büntetés, a másik fele pedig az elszalasztott adó összege. Mint ismert, a Google évek óta komoly fejtörést okoz adózási szempontból az Európai Unióban, amire a gigavállalat természetesen rá is erősít, ezáltal gyakran fedőcégeket indítanak azért, hogy kiskapukat találva ne kelljen, vagy csak erősen csökkentett adót fizetni a tagállamoknak.
3 hozzászólás

TEchie

4 éve, 11 hónapja és 21 napja

Na végre valami.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 11 hónapja és 21 napja

Ideje.

válasz erre

Levi87

4 éve, 11 hónapja és 21 napja

Végre elkezdenek ezekre a cégekre is odafigyelni. Rohadt nagy adócsalók egy csomóan.

válasz erre