Fontos frissítéssel érkezett meg a Tails 3.0 új bétája

2017. március 21.
3.4981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Debian 9-re alapozó, az online anonimitás kiaknázására tervezett Tails Linux disztribúció mögött álló fejlesztői csapat örömmel jelentette be, hogy a még fejlesztés alatt álló újabb főverzió harmadik bétája is elkészült, ráadásul elég fontos változást hoz magával.

Fontos megjegyezni, hogy a Debian 9 még mindig nem készült el, bár ezt nehéz lenne felróni a fejlesztőknek, hiszen nincs megadva mérföldkő, ameddig el kellene készülnie, ennek ellenére több Linux megoldás is a népszerű disztribúció új verziójához nyúl alapokért, így a Tails 3.0 is, amelynek harmadik bétája tesztelhetővé vált, alig egy héttel a második után.

A fontos változást, amelyet kihangsúlyoztak a bejegyzésben, nem lehet dedikáltan egy-két dologhoz kötni, hiszen nagyon sok mindent átírtak a forrásban, plusz a felhasználói jelentéseket is figyelembe vették annak érdekében, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen az operációs rendszer.

Az erre való törekvés pedig abszolút érthető egy olyan disztribúciónál, amelynek célja a felhasználó online védelme és anonimitásának megőrzése. Ezek mellett több új billentyűkombináció is érkezett a harmadik bétába, de ezek már inkább kényelmi funkciók, mint sem érdemi változások.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 8 hónapja és 10 napja

Nagyon pörgetik, jó kis rendszer. Épp a minap nézegettem egész hétvégén át!

válasz erre