Fontos felfedezést tett a tudomány az immunrendszer kapcsán

2019. február 13.
4.6211
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Óriási tudományos áttörést ért el Graham Lord professzor a Manchester Egyetem munkatársaival, miután sikerült egy nagyon fontos felfedezést tenniük az emberi immunrendszer kapcsán egy új molekuláris útvonal feltárásával.

A tudósok ugyanis ráleltek arra a mikroRNS-124 névre keresztelt molekulára, ami gyakorlatilag egymaga felelős az immunrendszer teljes szabályozásáért, ezáltal a jövőben az orvostudomány nemcsak teljesebb képet kaphat az emberi test természetes védelmi vonalának működéséről, hanem mindemellett néhány betegség gyógyítása is könnyebbé válhat.

A kutatás több mint 10 éven át tartott, azonban végül hasznos eredménnyel zárult, hiszen az új molekulával az immunrendszer olyan szegletét fedezték fel, ami természetes védelmet nyújt bizonyos autoimmun betegségekkel szemben, hovatovább a jövőben elősegítheti olyan problémák gyógyítását, mint a cukorbetegség, a szklerózis multiplex, a Crohn-betegség vagy bizonyos ráktípusok.

A legoptimistább előrejelzések szerint a felfedezést alig pár éven belül már a gyógyszergyártásban és az általános gyógymódok alkalmazásában is hasznosan felhasználhatja az orvostudomány.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Aztamindenit! Óriási haladás!

válasz erre

techiii

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Érdekesen hangzik ez, de kíváncsi leszek pár év múlva, hogy valóban megvalósulnak a gyógymódok.

válasz erre

Porthos

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Úgy gondolom, ezt joggal nevezhetjük nagyon fontos áttörésnek! Nem semmi!

válasz erre

muki

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Bravó! Ez igen!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink