Fontos CentOS 7 frissítés érkezett

2017. január 21.
2.8451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Johnny Hughes, CentOS fejlesztő jelentette be a hírt, miszerint elérhetővé vált egy új frissítőcsomag, amelyben fontos hibákat orvosoltak, így arra kéri a felhasználókat, hogy okvetlenül engedélyezzék a patch települését.

A CentOS a Red Hat Enterprise Linux forkja, amely népszerűsége az üzemeltetők körében igen magas, hála az anya disztribúcióval szembeni ingyenességnek. A csomag, amelyet most elérhetővé tettek, több kernel szintű javítást hozott, amik a rendszer stabilitását valamint a kiberbűnözés elleni védelem elősegítését szolgálják.

A több, jelen esetben pontos hármat jelent, ami elsőre kevésnek hangozhat, de ez jól mutatja, hogy annak ellenére, hogy a CenOS használata ingyenes, nagyon nagy hangsúlyt kap a biztonság, és a hibák számának minimalizálása ezt jól prezentálja is.

A foltok közül kettő közepes, míg egy fontos, illetve kritikus státusszal kapott helyet. E három közül a súlyosabb hiba távoli hozzáférést engedélyezhet a támadónak, aki így nem csak hogy hozzáfér a gépünkhöz, hanem a memóriacímzést is befolyásolhatja. A másik kettő sem elhanyagolható, ennek ellenére alacsonyabb besorolású.

E másik két bug kihasználásával a hálózati kapcsolatokat illetve a hálózati kártyák által végzett munkafolyamatokat manipulálhatjuk, illetve memóriatúlcsordulást erőszakolhatunk ki.
1 hozzászólás

VDemon

3 éve, 7 hónapja és 15 napja

Ezt pont nem használom.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink