Fontos biztonsági frissítést kaptak az Apple készülékei

2021. március 29.
66.2931
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon fontos biztonsági frissítés látta meg a napvilágot a minap az Apple készülékeihez, így érdemes mielőbb telepíteni, ha érintettek vagyunk benne, hiszen egy súlyos biztonsági rést orvosolt ezzel a cupertinói óriás.

Az érintett frissítő csomagok az iOS 14.4.2, az iOS 12. 5. 2., a watchOS 7.3.3 és az iPadOS 14.4.2 lettek, tehát amennyiben ezeket látjuk, feltétlenül töltsük le őket, hiszen segítségükkel megszüntethető az úgynevezett XSS biztonsági rés, aminek meglétével készülékeinkre rosszindulatú kódok telepíthetők, hozzáférhetővé válik egy eszköz teljes rendszere, sőt mi több, akár még belépési adatok is megszerezhetők általa.

A Techcrunch beszámolója szerint a hibát sajnos korábban már többször kihasználták a hackerek, az Apple konkrét esetekről is tud, amikor ez okozta a problémát, és mivel iPhne 6S-től minden okostelefont érint a probléma, ezért érdemes lehet mielőbb frissíteni, ha ez még nem történt volna meg.
3 hozzászólás

Huginn

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az aktuálisan oly menő futárszolgálatos SMS-ekben is ezt a sérülékenységet használták ki. Meg is változott a fertőzött oldaltól kapott kód a frissítés kiadását követően...

válasz erre

Levi87

8 hónapja, 3 hete

Porthos írta:
Ahh kérem, már múlt héten lent volt.
Kétlem, az a múlt heti frissítés volt, ez most jött ki.

válasz erre

Porthos

8 hónapja, 3 hete

Ahh kérem, már múlt héten lent volt.

válasz erre