Firefox OS: tényleg nincs tovább

2017. február 03.
4.1141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az utolsó reménysugár is oda lett a Firefox OS fejlesztését illetően, hiszen a Mozilla az operációs rendszer fejlesztéséhez hozzájáruló külső fejlesztők munkáját is leállította, így úgy tűnik, tényleg nincs tovább.

Még tavaly szeptemberben érkezett egy utolsó próbálkozás, azóta viszont semmi, így a low-end és harmadik világbeli módosított Android OS végleg lehúzza rolót, nem lesz a továbbiakban se frissítés, se fejlesztés.

A Firefox OS életpályája kicsit hasonlít a CyanogenMod-éhoz, mivel mindkettő Android alapú open source megoldás, de míg utóbbi megélte a csúcsot és a bukást is, addig előbbi nem tudott igazán kiteljesedni, mielőtt végleg eltűnt a mobil operációs piacról.

A CNET beszámolója szerint az 50 külsős alkalmazott munkáját is befagyasztották, a Mozilla szeretné a fókuszt az IoT eszközök irányába fordítani, kérdés, hogy vajon az eddigi fejlesztőknek felajánlják-e a lehetőséget a további együttműködésre, vagy új munkáltató után kell majd nézniük.
3 hozzászólás

Harder

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Annyira szomorú ezt olvasni. szomorú smiley iOS és Android: komolyan ennyi marad csak? Ott a kiváló BB10, hagyták veszni, a W10M is jó lenne, de senki nem foglalkozik vele, ott az Ubuntu Touch, gyakorlatilag ismeretlen... És lehetne sorolni a végtelenségig.

válasz erre

ebegab92

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Fikarc írta:
Kár hogy minden kezdeményezés meghal. szomorú smiley Legalább open source lenne és fejlesztgethetnék mások...
Open source volt, de azzal volt a baj, hogy nagyon semmire se volt jó. A low-end cuccokra tervezték, de azokon sem hozta az elképzeléseket. Ugyanúgy járt, mint a Nokia a Nokia X-szel. Az Android, iOS és WP mellett ma labdába rúgni alig lehet. WP se talál magára, lassan úgy néz ki, hogy a mobil oprendszerek világa 2 szereplősre szűkül.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Kár hogy minden kezdeményezés meghal. szomorú smiley Legalább open source lenne és fejlesztgethetnék mások...

válasz erre