Ferenc pápa és vallási vezetők tucatjai veszik fel a harcot a klímaváltozással szemben

2021. október 07.
59.0221
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Ferenc pápa és vallási vezetők tucatjai közös felhívást intéztek a kormányok irányába, hogy vállaljanak ambiciózus célkitűzéseket a közelgő ENSZ Glasgow-i klímakonferenciáján.

A vallási vezetők azt is megígérték, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy híveiket a fenntarthatóbb magatartás felé tereljék, mivel a környezetről való gondoskodás erkölcsi követelmény, hogy "megőrizze Isten teremtményét a jövő generációi számára" - ahogyan ők fogalmaznak.

Kertet örököltünk; nem szabad sivatagot hagynunk gyermekeinknek - áll a felhívásban, amelyet az Apostoli Palotában tartott hivatalos ünnepségen írtak alá. A kérdéses találkozó keresztény vezetőket hozott össze, köztük Canterbury érsekét, az ortodox ökumenikus pátriárkát, valamint az iszlám, a judaizmus, a hinduizmus, a szikhizmus, a buddhizmus, a konfucianizmus, a taoizmus, a zoroasztrizmus és a dzsainizmus képviselőit.
4 hozzászólás

Fikarc

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Kb ennyit tud tenni:

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hát nem tudom, mennyire lesz ez hatásos.... A hívők valószínűleg eddig is hallottak arról hogy gond van, aki akart é svagy tudott, már cselekedett...

válasz erre

login_password

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Bizony ez már rájuk is tartozik.

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Sajnos ők sokat nem tudnak tenni.

válasz erre