Fény derült végre a Bermuda-háromszög rejtélyére?

2016. október 25.
4.8251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A CNN hírportál hozta nyilvánosságra a Science Channel dokumentumfilmekre szakosodott televíziós csatorna legújabb elméletét, amely a lap szerint magyarázatot adhat végre az emberiség egyik legnagyobb rejtélyének tekintett Bermuda-háromszög titkára.

Aki esetleg nem tudná, a Bermuda-háromszög az a Puerto Rico, Miami és a Bermuda-sziget között kirajzolódó földrajzi háromszög az Atlanti-óceánon, ahol a múltban tucatnyi repülőgép és hajó tűnt el örökre különösebb nyomok nélkül.

A Bermuda-háromszög rejtélyét nagyon sokan és sokféleképpen próbálták már megmagyarázni, de a Science Channel most első ízben egy meglepően tudományos, és minden eddiginél hihetőbb választ tudott adni a történtekre a NASA műholdfelvételeinek segítségével.

Dr. Randy Cerveny, az Arizonai Állami Egyetem kutatója szerint természetfeletti erők és egyebek helyett egy ritka meteorológiai jelenség állhat a háttérben, mégpedig a hatszög alakú, gyakran akár 90 kilométer széles felhők, amelyek mikrokitörések révén keletkeznek, és a viharfelhőkhöz hasonló hatások játszódnak le bennük, amelyek az óceán felé nyomják a levegőt, ezzel elképesztő méretű, pusztító hullámokat generálva az adott régióban.

A Bermuda-háromszögben ez a jelenség a kutatók szerint valamiért sokkal gyakoribb, mint a világ többi részén, noha a teóriát természetesen már több szaktekintély is megcáfolta, azonban egytől-egyig tudományos magyarázat vagy alátámasztás nélkül, mindössze azt szajkózva, hogy a kérdéses meteorológiai jelenség nem is jellemző az adott régióra.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Mordorer

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ez is egy elképzelés a lehetséges okról, de a tény attól még tény marad: hajók, repülők egyaránt tömegesen eltűntek, és ezek egész más közegben közlekednek. Nem lehet mindent légköri zavarokra fogni...

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Úgy gondolom hogy ez is egy magyarázat. A sok százból... röhögő smiley

válasz erre

Gólem

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Ez nagyon érdekes! meglepett smiley Várható volt hogy lesz rá racionális magyarázat...

válasz erre

Fikarc

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Annyi elképzelés volt már... Ki tudja melyik az igazi...

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Remélem hogy nincs igazuk. A misztikum sokkal érdekesebb... mosolygó smiley

válasz erre