Felzárkózott a Univention Corporate Server 4.2

2017. április 06.
3.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Maren Abatielos az Univention GmbH-tól publikálta a hírt, mely szerint elérhetővé vált az Univention Corporate Server legfrissebb verziója, amelynek legnagyobb újítása az up to date, tehát óriási újdonságok helyett integrálták a modernebb Linux technológiákat.

A fejlesztés még február legelején kezdődött, és az azóta eltelt 2-2,5 hónapban a legnagyobb változás az újabb stabil Debian csomagtárolóra való váltás volt, így a Debian alapú operációs rendszernél a legújabb alapok már a Debian 8 Jessie építőköveit jelenti.

Ez mellett átírták a bináris fájlokat, melyek értelmében a kompatibilitás a Debian megoldásokkal szemben stabilabb lett, következésképpen az onnan érkező frissítések sokkal hamarabb érkeznek meg a csomagtárolóba, ami a biztonsági javításokat figyelembe véve nagyon is fontos dolog.

Kernel szinten sajnos még nem a 4.10-es rendszermag van a képfájlban, de ez érthető, hiszen majdnem párhuzamosan kezdődött a két megoldás fejlesztése, így jobbnak látták a 4.9-es változatot integrálni.
nincs még hozzászólás