Felvitte az űrbe a WGS-10 kommunikációs műholdat a Delta IV rakéta

2019. március 16.
4.7201
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az amerikaiak Delta IV rakétája útnak indult a mai nap során, mely magával vitte a légierő WGS-10 kommunikációs műholdját, a kilövés pedig a floridai Space Launch Complex-37 állomásról történt.

Technikai problémák miatt kicsit több mint egy órát csúsztak a kilövéssel az ütemtervhez képest, azonban sikeresen megtörtént a rajt, majd 37 perc után a rakéta útjára bocsátotta a kommunikációs műholdat. Az aktuális küldetés egyébiránt a Delta IV rakéta 39. kilövését jelenti a 2002-es, legelső rajtja óta.

A WGS-10 csatlakozik a már űrben lévő, többi 9 Wideband Global SATCOM műholdhoz, mindegyiket arra tervezték, hogy kommunikációt biztosítson a katonaság, az Egyesült Államok Államtitkársága, Amerika nemzetközi partnerei és egyéb felek között, azonban a WGS-10 valamivel magasabb adatátviteli sebességgel rendelkezik, mint a többi kilenc példány.Az elindítási késedelmek egy héliumpalack nyomáscsökkentő problémája, és a NASA követési és adatátviteli műholdas rendszerének meghibásodása miatt merültek fel, de szerencsére mind a kettőt helyrehozták a mérnökök még a kilövés előtt.

Íme a start pillanata:

Nézd nagyban ezt a videót!2 hozzászólás

Vidoros

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ez nekünk egyébként miért érdekes?

válasz erre

betyár

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Akkor csak főleg katonia célra használják.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink