Felveszi a harcot a MasterCard az előfizetések automatikus megújulásával

2019. január 17.
4.6111
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bizonyára minden olvasónknak volt már dolga olyan előfizetéssel, mely limitált ideig ingyen próbaidőszakot kínál, viszont ha nem mondjuk le, akkor bőszen szívják le a bankkártyánkról a havidíjat az ingyenes hónap után.

Persze triviális, hogy az egész megoldható azzal, hogy azon nyomban kivesszük a pipát az automatikus megújítás mellől, azonban sokan ezt vagy elfelejtik, vagy esetlegesen nem is találják, hogy hol kell deaktiválni, ezért sok kellemetlen szituáció tud ebből születni.

A MasterCard viszont most pontot tenne ennek a végére, hiszen egy olyan szabályt akar bevezetni a vállalat, ami kötelezi a szolgáltatókat, hogy emailben vagy SMS-ben értesítsék a felhasználókat az automatikus megújulás előtt, ráadásul részletesen le kell vezetniük az illető számára, hogy mikor mekkora terhelésre számíthat, illetve egy precíz útmutatót is tartalmaznia kell, hogy hogyan tudja visszavonni az előfizetést.

Természetesen ez az egész csak a MasterCard-tulajokra érvényes, viszont még nem tudni, mikor tervezik bevezetni az új szisztémát.
2 hozzászólás

Fikarc

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Hát ez nem fog megakadályozni semmit!

válasz erre

zender

9 hónapja, 3 hete és 1 napja

Magára vessen aki ennyire hülye.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink