Feltalálták a világ első igazi hologramos megjelenítőjét!

2016. október 21.
5.5041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy a nyolcvanas évek sci-fi filmjeiben - például a Csillagok Háborújában - milyen elkerekedett szemekkel néztük a különféle hologramos kijelzőket, amelyek akkor egy teljesen távoli, elképzelhetetlen jövő találmányának tűntek.

Mára azonban ez is megvalósult, hiszen bár voltak különféle módszerek, amelyek segédeszközökkel lehetővé tették a hologramhoz hasonló vetítési módszert, a Holovect névre keresztelt projekt azonban forradalmasítja a technológiát, ez a találmány ugyanis valóban képes arra, hogy pusztán a levegőbe vetítsen.

Feltalálták a világ első igazi hologramos megjelenítőjét! - 2. kép

Mint első találmány, a Holovect nyilván még gyerekcipőben jár, ellenben maga a megoldás így is csodálatra méltó, hiszen a szerkezetnek semmilyen kijelző sem kell ahhoz, hogy a levegőbe vetítsen egyszerűbb 3D-s képeket.

A készítők egyébiránt nem árulták el találmányuk működésének minden részletét, de azt igen, hogy volumetrikus vektorképeket - 3D-ben tárolt koordinátákat - vetítenek, amelyekkel bonyolultabb ábrák vagy képek még nem megjeleníthetők, de példának okáért az okostelefonok sem egyik napról a másikra születtek.



A kis szerkezet egyébiránt nemcsak az ábrák megjelenítésére képes, hanem arra is, hogy azokat forgathassuk, mozgathassuk, ami a 3D nyomtatókkal összekapcsolva komoly előrelépést jelenthetne, hiszen így még a nyomtatás előtt megnézhetnénk a térben is, hogy milyen lesz a végeredmény.

A Holovect-re egyébiránt a Kickstarteren gyűjtenek a készítők, az elkészítéséhez szükséges összeg pedig már most összejött, aki pedig támogatja a projektet, az a későbbiekben 750 dollárért tud majd vásárolni magának egyet a készülékből.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

wegh

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Kííváncsi leszek, mit hoznak ki belőle, remélem ez jó ugródeszka lesz összetettebb dolgokhoz...

válasz erre

VDemon

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Az igen! meglepett smiley Ez nem semmi lett. Hihetetlen miket tesznek Kickstarterre.

válasz erre

Santonio

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Nagyon menő! meglepett smiley

válasz erre

Harder

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Valós értelmét még nem látom de nagyon király! mosolygó smiley

válasz erre