Feltaláló perli a Google-t, mert a keresőóriás ellopta az egyik szabadalmát

2018. június 13.
6.5841
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas szabadalmi perre számíthat a Google, a keresőóriást ugyanis most egy lengyel feltaláló, Jarek Duda jelentette fel, aki az egyik krakkói egyetem munkatársaként azt állítja, hogy a keresőóriás olyan dolgot akar szabadalmaztatni, amit ő talált ki.

Jarek egészen pontosan az ANS, avagy az asymmetric numerical systems névre hallgató tömörítési technológia kapcsán megy most ölre a Google csapatával, amit pár évvel ezelőtt ő álmodott meg, azonban nem szabadalmaztatta, hogy mások is szabadon használhassák, ezáltal magánszemélyek vagy például olyan vállalatok, mint éppen az említett kereső.

Jarek szerint azonban ezt a rendszert a Google most sajátjaként akarja szabadalmaztatni, amire az érintettek rögtön reagáltak is, ezáltal a vállalat ügyvédei közleményben jelezték, hogy Duda csak a szisztéma elméletét álmodta meg, alkalmazási módját azonban nem, de ők saját mérnökeikkel ezt is kidolgozták, ezáltal így már saját szellemi termék született.

A szabadalmi hivatal jelenleg a lengyel informatikus pártját fogja, érdekesség pedig, hogy Jarek nem akar pénzt a cégtől, csak annyit, hogy a Google jogilag garantálja az ANS későbbi szabad elérhetőségét másoknak is.
4 hozzászólás

TEchie

5 hónapja, 3 hete

Az ilyen embernek drukkolok hogy nyerjen. Ha igaz amit mond, akkor nagyon nem etikus amit a Google csinál.

válasz erre

muki

5 hónapja, 3 hete

Milyen korrekt már!

válasz erre

Kisfaludy82

5 hónapja, 3 hete

Ez egy tisztességes embernek tűnik.

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 3 hete

Azta. Ilyen jogi vitáról is ritkán hallani!

válasz erre