Feltaláló perli a Google-t, mert a keresőóriás ellopta az egyik szabadalmát

2018. június 13.
6.6481
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas szabadalmi perre számíthat a Google, a keresőóriást ugyanis most egy lengyel feltaláló, Jarek Duda jelentette fel, aki az egyik krakkói egyetem munkatársaként azt állítja, hogy a keresőóriás olyan dolgot akar szabadalmaztatni, amit ő talált ki.

Jarek egészen pontosan az ANS, avagy az asymmetric numerical systems névre hallgató tömörítési technológia kapcsán megy most ölre a Google csapatával, amit pár évvel ezelőtt ő álmodott meg, azonban nem szabadalmaztatta, hogy mások is szabadon használhassák, ezáltal magánszemélyek vagy például olyan vállalatok, mint éppen az említett kereső.

Jarek szerint azonban ezt a rendszert a Google most sajátjaként akarja szabadalmaztatni, amire az érintettek rögtön reagáltak is, ezáltal a vállalat ügyvédei közleményben jelezték, hogy Duda csak a szisztéma elméletét álmodta meg, alkalmazási módját azonban nem, de ők saját mérnökeikkel ezt is kidolgozták, ezáltal így már saját szellemi termék született.

A szabadalmi hivatal jelenleg a lengyel informatikus pártját fogja, érdekesség pedig, hogy Jarek nem akar pénzt a cégtől, csak annyit, hogy a Google jogilag garantálja az ANS későbbi szabad elérhetőségét másoknak is.
4 hozzászólás

TEchie

10 hónapja,

Az ilyen embernek drukkolok hogy nyerjen. Ha igaz amit mond, akkor nagyon nem etikus amit a Google csinál.

válasz erre

muki

10 hónapja,

Milyen korrekt már!

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja,

Ez egy tisztességes embernek tűnik.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja,

Azta. Ilyen jogi vitáról is ritkán hallani!

válasz erre