Félrevezető szalagcímek a Magyar Médiában - A Google és a Boston Dynamics

2013. december 16.
4361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Ahogy már megszokhattuk a közelmúltban, a nagy híroldalak mindent megtesznek azért, hogy kattintást olvasást nyerjenek.
 

Nem rejtik véka alá azt sem, hogy elképesztően simlis módon az arcodba hazudnak a szalagcímmel, de miután rákattintottál a címre és beleolvastál az első 2 mondatba, kiderül az igazság, hogy hazudtak.

Nem ez az első és a második eset, hogy ezt teszik. Sőt mi több a jelenben ezt egyre gyakrabban lépik meg a szakma "nagyra becsült" tagjai. Őket nem érdeklik, hogy te milyen információkat keresel, vagy, hogy tényleg információt szeretnél olvasni. Nekik az oldalletöltés, látogatás, kattintás a lényeg. De a lehető legjobb, ha a hirdetésekre is kattintasz ami megtalálható a bekezdések között, a háttérben és az oldalsávokban is. Jön a karácsony, muszáj a prémiumot előteremteni. Lássuk igazából, hogy mit is takar az alábbi szalagcím.
"Robothadsereget vett a Google"
eme címmel publikálták az utóbbi napokban az oldalak azt a hírt, hogy a Google megvásárolta a Boston Dynamicsot. De nézzük a hírt valójában, hogy mi alapján adtak neki ilyen szalagcímet:

Felvásárolta a robotikával foglalkozó Boston Dynamics-ot a Google. A négylábú Big Dog és a humanoid PETMAN robotjairól ismert vállalat eddig elsősorban az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának megbízásából katonai célú fejlesztésekkel foglalkozott. Arról nincs információ, hogy a Google mennyiért vette meg a céget.

A Boston Dynamics-ot 1992-ben Dr. Marc Raibert az MIT (Massachusetts Institute of Technology) korábbi professzora alapította, és főként az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege, azaz a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) megbízásából fejlesztett különböző humanoid és négylábú robotokat. A cég elsősorban kutatással foglalkozott, gépeit nem hozta kereskedelmi forgalomba, korábban ugyanakkor tanácsadóként részt vett a Sony Aibo robotkutya fejlesztésében is.

A vállalat későbbi munkái aztán jóval túlszárnyalták a japán cég elektronikus háziállatát: a Boston Dynamics nevéhez fűződik többek között a világ leggyorsabb négylábú robotja a Cheetah megalkotása, amit 2012-ben hoztak létre és óránként több mint 45 kilométeres sebességgel képes vágtatni. A cég talán legismertebb robotjával a Big Doggal is sokan találkozhattak, miután az annak figyelemre méltó egyensúlyozó képességeit bemutató videók néhány nap alatt beterítették a közösségi oldalakat.

[embedvideo id="xqMVg5ixhd0" website="youtube"]

A Big Dog nevéből adódóan egy hatalmas kutyára emlékeztet, amelynek elsődleges célja, hogy katonák mellett teherhordóként teljesítsen szolgálatot, és mindenféle terepen bevethető legyen. A gép 150 kilogramm terhet képes cipelni, óránként 6,4 kilométeres sebességgel, akár 35 fokos lejtőn. A vállalat egy másik ismert teremtménye a PETMAN nevű kétlábú, amely képes az emberekéhez hasonló dinamikus mozgásra. A humanoidot hivatalosan kémiai védőfelszerelések tesztelésére szánták. (Forrás: Wikipédia)

Az alábbi információk alapján, mindenki döntse el maga, hogy a magyar média "neves képviselői" helyes szalagcímet adtak-e az alábbi hírnek.

Az Androgeek egy kis jelentéktelen oldal a hatalmas tengerben. De ennek ellenére mindent megteszünk azért, hogy az olvasóinknak olyan információt szolgáltassunk, ami fedi a valóságot, tömör, és lényegretörő. A címeket megpróbáljuk a legrövidebben meghatározni és úgy behatárolni, hogy elárulja a cikk tartalmát.
nincs még hozzászólás